Σαλάτα Τούρτα
- 1 μαρούλι μεγάλο και τρυφερό η άλλη πράσινη σαλάτα
- 1 αγγούρι κομμένο σε φέτες λεπτες
- 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένο σε φέτες
- 250 γρ ντομάτες κομμένο σε φέτες
- 3 μοτσαρέλα, κομμένο σε φέτες η ένα τυρί άλλο πικάντικο
- ½ πράσο, κομμένο σε πολύ λεπτες φέτες η κρεμμυδάκια φρέσκα
- 6 αυγά βραστά σφιχτά κομμένα σε φέτες
- 2 πιπεριές κόκκινη και κίτρινη σε κύβους
- 150 γρ ζαμπόν, γαλοπούλας η χοιρινό , σε φετες λεπτες
- 1 μάτσο ραπανάκια, κομμένα σε φέτες
- 150 γρ τυρί, τυρί Gouda, κομμένο σε φέτες
- ελιές, μαύρες η πράσινες
Για τη σάλτσα:
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, ελαφρα χτυπημένη
- 1 μικρό βαζάκι μαγιονέζα
- 2 φλιτζάνια γιαούρτι
- μαϊντανό
- άνηθο
- Αλατοπίπερο
- Σκόνη σκόρδου η σκόρδο από πρέσα περασμένο

- Ετοιμάστε μια ημέρα πριν την σαλατα σας.
- Βαζουμε σε εναν δισκο ένα δαχτυλίδι απο τη φορμα 26αρα. Βαζουμε το μαρουλι ετσι που τα κοτσανακια του να ειναι στην μεση! Πατήστε το καλα για να ειναι μετα η σαλάτα μας σταθερή!
- Στρωνετε επανω στο μαρουλι τωρα όλα τα υλικα με τη σειρα που σας τα εχω δωσει (εκτός από το τυρί Gouda ) και πατωντας λιγο ελαφρα, στο τελος βαζουμε το τυρί Gouda και γαρνιρουμε με το γουστο μας και με τις ελιες και τα λίγα ραπανακια που εχουμε κρατήσει . Τέλος, βάζουμε την σαλατο-τουρτα μας στο ψυγείο.
- Οταν θα το σερβιρουμε βγαζουμε το δαχτυλίδι και κοβουμε τα κομματια σαν της τουρτας και σερβιρουμε με την σαλτσα.
- Σάλτσα: Βάλτε τη μαγιονέζα και το γιαούρτι στη σαντιγί, προσθετουμε και ολα τα αλλα υλικα και ανακατευουμε. Την προσθέτουμε κατά το σερβίρισμα.
Παραλλαγή για όσους δεν τρώνε κρέας, αν θέλουμε βάζουμε επάνω στη σαλατότουρτα μας 1 κουτί τόνο στραγγισμένο καλά.
Η σαλάτα βγάζει λίγο νερό, αυτό μπορούμε να το βγάλουμε με λίγο χαρτί κουζίνας
Συνταγή από γερμανικό σάιτ.ενα μεγάλο μπράβο!!!!!!!!!!! κι αυτό ειναι λίγο μπροστα στο αριστούργημα αυτό.