Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Σαλάτα Ρόκα - Παρμεζάνα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 24 Αύγουστος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια πολύ νόστιμη και υγιεινή σαλάτα που έχει γίνει μόδα.

Συστατικά
  • Ρόκα άγρια ή καλλιεργημένη
  • Παρμεζάνα σε φλούδες
  • Λίγες λιαστές ντομάτες στο λάδι, σε μικρά κομμάτια
  • Μερικά κρουτόν

Σάλτσα

  • 3 κ.σ. Λάδι
  • 1 κ.σ. Βαλσάμικο ξύδι
  • Μισό κ.γλ. μέλι
  • 1 κ.σ. νερό
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Για στόλισμα μπαλσάμικο γκλέιζ (προαιρ.)
Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τη ρόκα. Κόβουμε τα φύλλα με το χέρι σε κομμάτια και  τα βάζουμε σε σαλατιέρα.
  2. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, τις φλούδες παρμεζάνας.
  3. Φτιάχνουμε τη σάλτσα και τελευταία στιγμή πριν σερβίρουμε, τη ρίχνουμε στη σαλάτα μας, ανακατεύουμε, προσθέτουμε τα κρουτόν  και σερβίρουμε. Στολίζουμε αν θέλουμε, με μπαλσάμικο γκλέιζ.
  4. Τα κρουτόν τα φτιάχνουμε με ψωμί του τοστ κομμένο σε κυβάκια,  ραντισμένο με λίγο λάδι και ελάχιστο ξερό σκορδο και ψημένα στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να γίνουν τραγανά.
Λίγα μυστικά ακόμα

Τα υλικά κατά βούληση.
Την παρμεζάνα σε φλούδες θα τη κάνουμε με το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες.

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 26 Αύγουστος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ο συνδυασμός φρεσκάδας και πικάντικης γεύσης είναι η επιτυχία αυτής της σαλάτας που τόσο μας αρέσει!!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Παρασκευή, 26 Αύγουστος 2011
Τι είναι το μπαλσάμικο γκλέιζ;
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 26 Αύγουστος 2011
Συμπυκνωμένο μπαλσάμικο που γλυκίζει και διακοσμεί παράλληλα.
Σχόλιο από vasiliki ver , Παρασκευή, 26 Αύγουστος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ νόστιμη πρέπει να είναι αυτή η σαλάτα!!!Υπέροχα υλικά,μπράβο!!!
Μεταφορά στην κορυφή