Σαλάτα Ρόκα - Παρμεζάνα
- Ρόκα άγρια ή καλλιεργημένη
- Παρμεζάνα σε φλούδες
- Λίγες λιαστές ντομάτες στο λάδι, σε μικρά κομμάτια
- Μερικά κρουτόν
Σάλτσα
- 3 κ.σ. Λάδι
- 1 κ.σ. Βαλσάμικο ξύδι
- Μισό κ.γλ. μέλι
- 1 κ.σ. νερό
- Αλάτι και πιπέρι
- Για στόλισμα μπαλσάμικο γκλέιζ (προαιρ.)
- Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τη ρόκα. Κόβουμε τα φύλλα με το χέρι σε κομμάτια και τα βάζουμε σε σαλατιέρα.
- Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, τις φλούδες παρμεζάνας.
- Φτιάχνουμε τη σάλτσα και τελευταία στιγμή πριν σερβίρουμε, τη ρίχνουμε στη σαλάτα μας, ανακατεύουμε, προσθέτουμε τα κρουτόν και σερβίρουμε. Στολίζουμε αν θέλουμε, με μπαλσάμικο γκλέιζ.
- Τα κρουτόν τα φτιάχνουμε με ψωμί του τοστ κομμένο σε κυβάκια, ραντισμένο με λίγο λάδι και ελάχιστο ξερό σκορδο και ψημένα στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να γίνουν τραγανά.
Τα υλικά κατά βούληση.
Την παρμεζάνα σε φλούδες θα τη κάνουμε με το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες.