Σαλάτα φατούς, η Ανατολίτισσα
- 2 ντομάτες σφικτές κόκκινες σε κυβάκια
- 2 μικρά αγγουράκια τρυφερά με το φλούδι τους σε καρέ
- 1 κρεμμύδι σε κυβάκια
- 1 πράσινη πιπεριά σε κυβάκια
- 2-3 κ.σ. μαϊντανό
- 2-3 κ.σ. δυόσμο φρέσκο
- 1 πίτα αραβική κομμένη σε καρέ ή πίτα τορτίγια
- Σάλτσα
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 4 κ.σ. λάδι
- 1 κ.σ. σουμάκ
- Αλάτι πιπέρι
- Αφού πλύνουμε και σκουπίσουμε τα λαχανικά, τα κόβουμε όπως λέω πιο πάνω
- Βάζουμε σε μπολ τις ντομάτες, τα αγγουράκια, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το δυόσμο, το μαϊντανό και ανακατεύουμε το μείγμα μας.
- Σε μπολ ή σε γυάλινο βαζάκι βάζουμε τα υλικά για τη σάλτσα και τα χτυπάμε καλά.
- Τυγανίζουμε την πίτα σε καυτό λάδι, τη στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Την ώρα που είναι να σερβίρουμε , ρίχνουμε τη σάλτσα μας στο μπολ και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε και μερικά κομμάτια πίτας μέσα.
- Σερβίρουμε σε πιατέλα τη σαλάτα μας και ρίχνουμε από πάνω και τα υπόλοιπα κομμάτια πίτας.
- Μπορούμε να αφήσουμε λίγη ώρα την σαλάτα μας στο ψυγείο πριν τη σερβίρουμε, αλλά χωρίς τη σάλτσα και τα τηγανισμένα κομμάτια πίτας.
- Η ντομάτα να μην έχει πολλά ζουμιά ή να τη στραγγίξουμε ώστε να φύγει το ζουμί της.
- Την πίτα μπορούμε να την ψήσουμε και στο φούρνο αφού την αλείψουμε με λάδι πρώτα, μεχρι να ροδοκοκκινίσει και μετ ά τη σπάζουμε σε κομμάτια και τη βάζουμε στη σαλάτα μας.
Πολύ ωραία υλικά!!!
Μπράβο Ηλιάννα!!