Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

572-keikamigdalou1.jpg
Κέικ αμυγδάλου



Ρυζότο εύκολο

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 18 Μάρτιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Δεν
Περιγραφή

Αυτό δεν είναι πραγματικό ρυζότο, είναι μια παραλλαγή, ψευτορυζότο το λέω.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1,5 πιπεριές χρωματιστές κομμένες σε κυβάκια
  • μισό ποτήρι κρασί άσπρο
  • 1,5 ποτήρι νερό ή ζωμό (κοτόπουλου ή κρέατος)
  • 1 ποτήρι ρύζι μπασμάτι
  • 1 βαζάκι μανιτάρια κονσέρβα σε φέτες ή ανάλογα φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • λίγο λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
  1. Σοτάρω στο λάδι που έχει ζεσταθεί, τις πιπεριές και τα μανιτάρια μερικά λεπτά να μαλακώσουν.
  2. Ρίχνω το ρύζι και ανακατεύω καλά για 2-3 λεπτά να λαδωθεί καλά το ρύζι.
  3. Προσέχω να μην μας αρπάξει και καεί.
  4. Σβήνω με το κρασί.
  5. Προσθέτω και το ζωμό.   
  6. Προσθέτω το πιπέρι και με προσοχή το αλάτι, αν έχω βάλει κύβο.
  7. Κλείνω με το καπάκι την κατσαρόλα, χαμηλώνω τη φωτιά και βράζω για κανένα 10 λεπτο ανακατεύοντας πού και πού.
  8. Το ρύζι πρέπει να έχει βράσει, αν όχι, προσθέστε λίγο νερό ζεστό.     
  9. Συνοδεύει κρεατικά και ψαρικά.
  10. Καλή επιτυχία!

Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Τετάρτη, 29 Δεκέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote image
Ωραίο φαίνεται!!Μπράβο!!
Μεταφορά στην κορυφή