Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ρυζόπιτα γλυκιά

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Σάββατο, 12 Φεβρουάριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ρυζόπιτα υπέροχη, νηστίσιμη,  υγιεινή! με καρύδια σταφίδες και σιρόπι!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας.
  • 3/4 φλιτζάνι ρύζι  καρολίνα
  • .2 κουταλιές της σούπας λάδι.
  • 2 φλιτζάνια νερό.
  • 1 φλιτζάνι καρύδια χοντροαλεσμένα.
  • 1φλιτζάνι σταφίδες ξανθές.
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σκόνη.

Για το σιρόπι:

  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη.
  • 3-4 κουταλιές μέλι.
  • 1 &1/2κουταλιά χυμό λεμονιού.
  • 1 και 1/3 φλιτζάνια νερό.
  • Φλούδα από μισό λεμόνι.1 ξύλο κανέλα.
  • Λάδι για τα φύλλα.
Οδηγίες
  1. Μουσκεύουμε το ρύζι σε χλιαρό νερό για 5 λεπτά.Το σουρώνουμε και το σωτάρουμε με το λάδι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γυαλίσει.
  2. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να  μαλακώσει και να απορροφήσει το νερό.
  3. Προσθέτουμε τις σταφίδες για να φουσκώσουν με την υγρασία του ρυζιού. Το βάζουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τα καρύδια και το γαρύφαλλο.
  4. Αλείφουμε ένα μεγάλο ταψί με λάδι και στρώνουμε τα μισά φύλλα λαδώνοντας τα ελαφρά .Στρώνουμε την γέμιση να πάει παντού σε όλο το ταψί, και στρώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα με τον ίδιο τρόπο.
  5. Αλοίφουμε με λάδι και χαράζουμε την πίτα.Την ψήνουμε περίπου 45 λεπτά στους 170 βαθμούς  η έως ότου ροδίσει καλά.
  6. Όσο ψήνεται η πίτα βράζουμε15 λεπτά τα υλικά του σιροπιού και πετάμε το φλούδι του λεμονιού και το ξύλο της κανέλας. Ρίχνουμε προσεκτικά το σιρόπι σε όλο το ταψί σιγά-σιγά .Σκεπάζουμε με καθαρό πανί την πίτα  για να κρυώσει καλά!.
Λίγα μυστικά ακόμα

Το γλυκό είναι καλλίτερο την επόμενη μέρα. Την συνταγή την βρήκα στις συνταγές της παρέας ,έχω κάνει μικροαλλαγές.

Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Πέμπτη, 17 Φεβρουάριος 2011
Λάθος έγραψα 3 φλιτζάνια νερό στο σιρόπι ,το σωστό είναι 1 και 1/3 του φλιτζανιού νερό! συγνώμη!
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 17 Φεβρουάριος 2011
Η συνταγή διορθώθηκε.
Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή, Ειρήνη!!!!
Σχόλιο από hrisag , Παρασκευή, 18 Φεβρουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Γνωστη και αγαπημενη θα πω εγω!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Παρασκευή, 18 Φεβρουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραία φαίνεται η ρυζόπιτα με τέλειες γεύσεις!!
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 21 Μάρτιος 2011
Η φωτογραφία από τη Σούλα που έφτιαξε τη συνταγή.
Σχόλιο από soulli , Δευτέρα, 21 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Είναι πανεύκολο και πολύ γρήγορο!!Από γεύση δε νοστιμότατο...Ότι πρέπει για πρωινό καφεδάκι και όχι μόνο.Μπράβο Ειρήνη για την ωραία συνταγή...
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 21 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπραβο !!πολυ μου αρεση!!
Μεταφορά στην κορυφή