Ροξάκια
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
- 1 ποτήρι νερού γάλα,
- 1 ποτήρι νερού λάδι,
- 2 αυγά,
- 2 βανίλιες,
- 1 μπαίκιν,
- 1/2 κουταλάκι μαγιά ξερή,
- λίγο αλάτι
- λίγη ζάχαρη,
- αλεύρι όσο σηκώσει για να γίνει ζύμη για πλάσιμο, περίπου 800γραμ.
- Για το σιρόπι:
- 6 ποτήρια νερό ,
- 1 κιλό ζάχαρη,
- ξύλο κανέλας ,
- 1 κουταλιά χυμό λεμονιού ,
- φλούδα λεμονιού ,
- λίγα γαρύφαλλα.
- Κακάο ,2 κουταλιές σούπας ,
- καρύδια 1 χούφτα ψιλοκοπανισμένα.
Οδηγίες
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά εκτός το αλεύρι και προσθέτουμε λίγο -λίγο το αλεύρι μέχρι να γίνει ζύμη για πλάσιμο.
- Χωρίζουμε την ζύμη σε τέσσερα κομμάτια. Στο ένα προσθέτουμε το κακάο και τα καρύδια και το κάνουμε 3 κορδόνια.
- Την άλλη ζύμη την κάνουμε 3 παραλληλόγραμα φύλλα και μέσα στο καθένα κλείνουμε απο ένα κορδόνι.
- Κόβουμε ροδέλες πάχους ενάμισυ πόντου ,τις πατάμε ελαφρά και τις αραδιάζουμε σε αβουτύρωτο ταψί.
- Βράζουμε τα υλικά του σιροπιού 3-4 βράσεις και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Ψήνουμε τα ροξάκια σε 200 βαθμούς περίπου 20 λεπτά η έως να ροδίσουν .Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι στα ζεστά ροξάκια!
Σχόλια
Απίθανα και πάντα ευπρόσδεκτα!!