Ρολάκια με ελληνικά τυριά
- 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο,
- 200 γρ. φέτα τριμμένη,
- 180 γρ. ανθότυρο τριμμένο,
- 100 γρ. τυρί καπνιστό Μετσόβου τριμμένο ή Λαδωτήρι Μυτιλήνης ή Κεφαλογραβιέρα,
- 180 γρ. μανούρι τριμμένο ή μυζήθρα,
- 1 κ.γ. δυόσμο,
- 3 αυγά,
- αλάτι, πιπέρι,
- 20 γρ. σουσάμι για το τέλος.
- Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε χαμηλή θερμοκρασία.
- Κόβουμε τα φύλλα σε ίσα κομμάτια των 10-15 εκ. το καθένα.
- Σε μπολ ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά, τον δυόσμο, τα αβγά και το αλατοπίπερο, και ανακατεύουμε το μείγμα.
- Απλώνουμε 2 φύλλα και τα αλείφουμε με το λιωμένο Βιτάμ. Βάζουμε μικρή ποσότητα μείγμα από τη γέμιση και κλείνουμε σε ρολάκια.
- Αλείφουμε τα ρολά με τη λιωμένη μαργαρίνη που μας έχει περισσέψει και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
- Αλείφουμε με λίγη μαργαρίνη ένα ταψάκι και τοποθετούμε τα ρολά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β.για 20 λεπτά έως ότου ροδίσουν.
Η συνταγή είναι από το Νηστικό αρκούδι!