Ρολάκια φιλέτου ψαριού με ελαφριά σάλτσα

Ένας ιδιαίτερα εμφανίσιμος τρόπος να σερβίρουμε τα λεπτά φιλέτα ψαριού. Εκτός αυτού είναι και ένας τρόπος για να μη μας στεγνώσουν κατά το ψήσιμο.
- 2 φιλέτα ψαριού γλώσσας ή παγκάσιους, κομμένα στη μέση κατά μήκος
- 2 κ.σ. λάδι
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι τριμμένο
- Μισή κούπα κρασί λευκό
- 1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια χωρίς τα ζουμιά τους]
- Μισό- 1 λεμόνι το χυμό του
- 3 κ.σ. μαϊντανό
- 1 κ.σ. βούτυρο
- Αλάτι , πιπέρι
- Παίρνω το κάθε κομμάτι του ψαριού, το αλατοπιπερώνω και το τυλίγω σε ρολάκι που το στερεώνω με μια οδοντογλυφίδα.
- Στο τηγάνι βάζω το λάδι και σοτάρω το κρεμμύδι.
- Προσθέτω τα ρολάκια και τα αφήνω 3-4 λεπτά γυρίζοντας τα με προσοχή και από την άλλη πλευρά. Στο τέλος σβήνω με το κρασί.
- Σκεπάζω το τηγάνι μας με το καπάκι και τα ψήνω σε μέτρια φωτιά περίπου 10 λεπτά.
- Αφαιρώ τα ψάρια από το τηγάνι και στο ζουμί του τηγανιού προσθέτω την ντομάτα, το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό, το βούτυρο και αφήνω να βράσουν για λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Διορθώνω τη γεύση με αλατοπίπερο. Στο τέλος προσθέτω και τα ρολάκια και καταβάζω από τη φωτιά.
- Σερβίρω το ψάρι με σπανάκι σωτέ, τηγανίτες πατάτας, ψητά λαχανικά ή και με πράσινη σαλάτα.
Μπορεί να γίνει και στο φούρνο στους 200ο σκεπασμένο περίπου 20-30 λεπτά.
πολυ ωραια μπραβο Ηλιαννα
ευκολη και γρηγορη μπραβο
σου βαζω και παλι τα σκουφακια γιατι σου αξειζουν
