Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ριζότο με μανιτάρια

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Κυριακή, 24 Ιανουάριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα απλό αλλά με ιδιαίτερη γεύση πιάτο.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
2-3 άτομα
  • 1,5 κούπα ρύζι αρμπόριο ή και γλασέ ελληνικό
  • 5 κ.σ. λάδι
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλ/νο
  • 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
  • 1 σακουλάκι μανιτάρια πορσίνι (10 γρ.)
  • Μισή κούπα άσπρο ξηρό κρασί
  • 3 κούπες περίπου ζωμό λαχανικών ή 3 κούπες νερό που διαλύω μέσα έναν κύβο λαχανικών
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 4-5 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες



  1. Μουσκεύω στο χλιαρό μου κρασί τα μανιτάρια πορσίνι για 15 λεπτά περίπου να μαλακώσουν. Τα αφαιρώ από το κρασί, τα στύβω καλά και τα ψιλοκόβω. Το κρασί το σουρώνω , γιατί τα μανιτάρια έχουν χώμα.
  2. Ζεσταίνω το λάδι  και ρίχνω το κρεμμύδι, τα μανιτάρια τα φρέσκα και τα πορσίνι να σοταριστούν.
  3. Προσθέτω το ρύζι και αλατοπιπερώνω, αλλά με μέτρο στην περίπτωση που βάλω μέσα παρμεζάνα. Σοτάρω ελαφρά και το ρύζι μου.
  4. Ρίχνω το κρασί και ανακατεύω σε μέτρια φωτιά το μείγμα του ρυζιού μου μέχρι να εξατμιστεί όλο το υγρό.
  5. Στη συνέχεια ρίχνω λίγο λίγο ζωμό στο ρύζι μου ανακατεύοντας συνεχώς και προσθέτω ζωμό μόλις έχει απορροφηθεί ο προηγούμενος που έριξα μέσα.
  6. Η διαδικασία αυτή θα κρατήσει περίπου 20 λεπτά και  θα ρίξετε το ζωμό που έχετε σε περίπου 7-8 φορές. Η φωτιά θα είναι προς το χαμηλό για να προλάβει να ψήνεται το ρύζι μας.
  7. Στο τέλος αν θέλουμε προσθέτουμε  το βούτυρο και 1-2 κ.σ. παρμεζάνα. Αν θέλετε να το κάνετε νηστίσιμο, παραλείπετε το βούτυρο και την παρμεζάνα ή σερβίρετε στο πιάτο την παρμεζάνα γιαυτούς που την επιθυμούν.
  8. Προσθέτω  επιπλέον παρμεζάνα από πάνω, μόλις σερβίρω το ριζότο μου
  9. Το ριζότο μας θα είναι αρκετά λασπώδες, μην περιμένετε να είναι σαν το πιλάφι. Αφήστε το με υγρασία.
Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι ένα πιάτο που σερβίρεται μόνο του, αλλά μπορεί να σερβιριστεί και σαν συνοδευτικό με ψάρι ή και κρέας

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 26 Ιανουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αυτό το ριζότο ... λέει πολλά!!! Γεύση υπέροχη και παρουσίαση άψογη!!!
Σχόλιο από marilou , Τρίτη, 26 Ιανουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θα την τιμήσουμε σύντομα την συνταγή.Φαίνεται πολύ καλή.
Σχόλιο από marianta , Τρίτη, 26 Ιανουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραίο συνοδευτικό με τέλεια παρουσίαση! Μπράβο Ηλιάννα!
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 26 Ιανουάριος 2010
Καλά είναι να το σερβίρετε μόνο του για να απολαύσετε την υπέροχη γεύση των μανιταριών (μην ξεχάσετε τα πορσίνι). Είναι ένα ακριβό πιάτο αν το φας έξω, ενώ εμείς θα το φτιάξουμε με λίγα χρήματα. Επίσης πιο υγειινό γιατί αντί για βουτυρο που το φτιάχνουν έξω ,εμείς με λίγο λάδι και χωρίς να χάνει σε νοστιμιά. Βέβαια εσείς φτιάξτε το με ότι θέλετε. Επίσης εδώ το έχω φτιάξει με ρύζι γλασέ.....:)
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 26 Ιανουάριος 2010
Η φωτογραφία από τη Νάνα που έφτιαξε τη συνταγή.

Image and video hosting by TinyPic
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 19 Ιούλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ΘΑ ΕΒΑΖΑ 10 ΣΚΟΥΦΑΚΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 19 Ιούλιος 2010
H φωτογραφία από τη Βιανκα, που έφτιαξε τη συνταγή!
Image and video hosting by TinyPic
Σχόλιο από ΛΙΑΝΑ , Κυριακή, 01 Μάιος 2011
τωρα το φτιαχνω για πρωτη φορα και μυριζει υπεροχα.μπραβο σου καλη μου.
Μεταφορά στην κορυφή