Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

473-473.jpg
Τούρτα Μάλακοβ



Ριγκατόνι με κρεμώδη σάλτσα ντομάτας

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 12 Σεπτέμβριος 2012
none
Περιγραφή

Αγαπημένη μακαρονάδα για όλα τα γούστα.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα
  • 1 πακέτο ριγκατόνι βρασμένο για 9-10 λεπτά
  • Ελαιόλαδο
  • 4-5 φέτες μπέικον ψιλ/μενο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 σκ. Σκόρδο στην πρέσα
  • Μισή κούπα κρασί ξηρό λευκό
  • 1 κιλό φρέσκιες ντομάτες  τριμμένες ή 1 κουτί κονκασέ
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε μισή κούπα νερό
  • 2 κ.γλ. ζάχαρη
  • Ξερό και φρέσκο βασιλικό
  • Μισή κούπα κρέμα γάλακτος ή μισή κούπα γάλα που έχουμε διαλύσει 2 κ.γλ. κορν φλάου
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Έναν κύβο κοτόπουλου (προαιρ.)
  • Τυρί παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Οδηγίες
  1. Σοτάρουμε το μπέικον στο λάδι και σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά να μαλακώσει το κρεμμύδι. Σβήνω με το κρασί και αφήνω να εξατμιστεί το κρασί για 2-3 λεπτά.
  2. Προσθέτω τις ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τον κύβο, αλάτι, πιπέρι, ξερό βασιλικό και αφήνω να βράσει περίπου 15 – 20 λεπτά και να πήξει ελαφρά η σάλτσα μου σε μέτρια φωτιά.
  3. Στο τέλος ρίχνω και την κρέμα γάλακτος ή το μείγμα γάλακτος και το φρέσκο ψιλ/νο βασιλικό.  Ελέγχω το αλάτι και κατεβάζω από τη φωτιά.
  4. Βράζω τα ριγκατόνι , τα στραγγίζω και τα γυρίζω στην κατσαρόλα. Ρίχνω μέσα τη καυτή σάλτσα και ανακατεύω καλά.
  5. Σερβίρω με τριμμένη παρμεζάνα.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να σερβίρουμε τα ριγκατόνι  χώρια και πάνω τη σάλτσα, όπως εσείς θέλετε.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή