Ριγκατόνι με κρεμώδη σάλτσα ντομάτας
- 1 πακέτο ριγκατόνι βρασμένο για 9-10 λεπτά
- Ελαιόλαδο
- 4-5 φέτες μπέικον ψιλ/μενο
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι τριμμένο
- 2 σκ. Σκόρδο στην πρέσα
- Μισή κούπα κρασί ξηρό λευκό
- 1 κιλό φρέσκιες ντομάτες τριμμένες ή 1 κουτί κονκασέ
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε μισή κούπα νερό
- 2 κ.γλ. ζάχαρη
- Ξερό και φρέσκο βασιλικό
- Μισή κούπα κρέμα γάλακτος ή μισή κούπα γάλα που έχουμε διαλύσει 2 κ.γλ. κορν φλάου
- Αλάτι, πιπέρι
- Έναν κύβο κοτόπουλου (προαιρ.)
- Τυρί παρμεζάνα για το σερβίρισμα
- Σοτάρουμε το μπέικον στο λάδι και σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά να μαλακώσει το κρεμμύδι. Σβήνω με το κρασί και αφήνω να εξατμιστεί το κρασί για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτω τις ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τον κύβο, αλάτι, πιπέρι, ξερό βασιλικό και αφήνω να βράσει περίπου 15 – 20 λεπτά και να πήξει ελαφρά η σάλτσα μου σε μέτρια φωτιά.
- Στο τέλος ρίχνω και την κρέμα γάλακτος ή το μείγμα γάλακτος και το φρέσκο ψιλ/νο βασιλικό. Ελέγχω το αλάτι και κατεβάζω από τη φωτιά.
- Βράζω τα ριγκατόνι , τα στραγγίζω και τα γυρίζω στην κατσαρόλα. Ρίχνω μέσα τη καυτή σάλτσα και ανακατεύω καλά.
- Σερβίρω με τριμμένη παρμεζάνα.
Μπορούμε να σερβίρουμε τα ριγκατόνι χώρια και πάνω τη σάλτσα, όπως εσείς θέλετε.