Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1124-koxilia444.jpg
Κοχύλια γεμιστά



Ρετσέλι σύκο στο μέλι και το πετιμέζι

recipe image
Προστέθηκε απόBarBarBar, Παρασκευή, 18 Σεπτέμβριος 2015
none
Περιγραφή

Μια παλιά συνταγή που αντέχει στο άλεσμα του χρόνου.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλο συκα
  • 2 φλ.τσ. ζαχαρη καστανη η μαυρη
  • 1 φλ.καφε (ελληνικου) ρουμι
  • γαρυφαλλα
  • κανελλα ξυλο
  • μαυρη σταφιδα
  • σουσαμι
  • μισο λεμονι
  • μελι
  • πετιμεζι
Οδηγίες
  1. Πλενουμε τα συκα απο την αναποδη να μην παρουν μεσα νερο, κοβουμε στην μεση και στρωνουμε στο ταψι μας με την φλουδα απο επανω, ριχνουμε την ζαχαρη, ραντιζουμε με το ρουμι και το λεμονι, βαζουμε τα γαρυφαλλα και την κανελλα ξυλο
  2. Ψηνουμε σε 250 βαθμους για 45 λεπτα, ετσι οπως θα ειναι ζεστα ριχνουμε τις σταφιδες και το σουσαμι.
  3. Βαζουμε στα βαζα μας τα συκα με το ζουμακι τους και γεμιζουμε με μελι η πετιμεζι,εαν θελουμε κραταμε και λιγα ψητα σκετα σ ενα βαζο για να συνοδευουμε τα τυρια μας.
  4. Μπορουμε να ξερανουμε τα συκα στον ηλιο επανω στα κεραμίδια σκεπασμενα με τουλι αφου πρωτα τα πλενουμε με λεμονι (την νυχτα τα μαζευουμε μεσα για να μην παρουν υγρασια) και να τα βαλουμε κατοπιν μεσα στο μελι και το πετιμεζι η να τα βαλουμε ετσι ξερα σε βαζα με ξερα δαφνοφυλλα .
  5. Στα παλια χρονια οι νοικοκυρες ετσι τα στεγνωναν και τα δατηρουσαν για τον χειμωνα
Λίγα μυστικά ακόμα

 

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή