Ρεβύθια garam masala με κάρυ
Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
- 1 κονσέρβα ρεβύθια, αν δεν έχετε βάλτε αποβραδίς τα ρεβύθια να μουλιάσουν και βράστε Καλα κανονικα και στραγγιστε τα μετα.
- 1 μεγαλο κρεμμυδι κομμενο σε κυβακια
- 4 ντοματες κομμενες σε κυβακια
- 1 κ. γλ, Garam masala
- 1 κ, γλ. κουρκουμα
- 1 κομμάτι φρεσκο τζίντζερ
- 4 σελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμυδακι φρεσκο κομμένο σε ροδελες
- 1 1/2 κ. γλ. κυμινο
- 1 Κ. γλ. κόλιανδρο Σκονη και λιγο φρεσκο αν έχετε
- 1/2 κ γ τσίλι
- 6 κ σ λαδι ελιάς
- Αλατι, πιπερι
- 1 κ. γλ. καρυ
- 1/2 κουπα νερο
Οδηγίες
- Βαζουμε το τζίντζερ με το σκόρδο και λιγο νεράκι σε μπλέντερ και τα κανουμε πολτό. Στραγγίζουμε τα ρεβύθια της κονσέρβας.
- Βαζουμε το λαδι να ζεσταθεί σε μια φαρδιά κατσαρόλα. Ριχνουμε Garam Masala, κουρκουμα, κυμινο, κόλιαντρο ,τσίλι και τα αφηνουμε λιγο να ψηθούν. Ριχνουμε τον πολτό του σκόρδου , αφηνουμε λιγο να ψηθεί και αυτό, μετα τα κρεμμυδια και τις ντοματες ,ριχνουμε λίγη ζαχαρη και το νερο.
- Προσθετουμε τα ρεβύθια και αφηνουμε για 15-20 λεπτα να βράσουν ,προσθετουμε και το καρυ, δοκιμάζουμε απο αλατι, οταν βράσουν, με το μινι πιμερ λιώνουμε λίγα ρεβύθια μεσα στην ίδια την κατσαρόλα, έτσι δένει η σαλτσα.
- Σερβιρουμε με ρυζι μπασματι η Γιασμίν.
Σχόλια
Υπέροχη ασυνήθιστη και αρωματική συνταγή που πιστεύω ότι θα φάνε και οι πιο δύσκολοι!