Ραβιόλια
- 400 γραμμάρια αλεύρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 125 ml νερό , χλιαρό ίσως και λίγο περισσότερο
- 1 κουταλιά της σούπας ξίδι ( ξίδι από κρασί )
- 5 κουταλιές της σούπας λάδι
Για τη γέμιση :
- 400 γρ σπανάκι καταψυγμένο
- 1 κρεμμύδι
- 1+ 1/2 ψωμάκι
- 400 γρ. κιμα ή αν θελουμε μονο 200 γρ και προσθετουμε 200 γρ φρεσκα λουκάνικα μονο το κρεας
- 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό , ψιλοκομμένο
- 2 αυγα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι , λευκό
- 1 1/2 λίτρα ζωμό κρεατος η λαχανικών
- 1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασο ψιλ/νο
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι , το νερό , το ξίδι και το λάδι σε ένα μπολ σε μια ζυμη, στη συνέχεια, αφήστε το για 20 λεπτά κάτω από ένα ζεστό μπολ .
- Εν τω μεταξύ , αφηνουμε το σπανάκι να ξεπαγωσει και το στιβουμε καλα, αν εχουμε φρεσκο το ζεματίζουμε για 3 λεπτά σε λίγο αλατισμένο νερό που βράζει . Ξεφλουδίστε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε ζάρια . Βαζουμε Το ψωμί μουλιάσει σε κρύο νερό .
- Στραγγίστε το σπανάκι και ψιλοκόψτε το, στιβουμε και το ψωμι καλα και το ανακατεύουμε με το κρέας και με το μιγμα απο το λουκανικο, προσθετουμε τα κρεμμύδια , μαϊντανό , σπανάκι , τα αυγά , το αλάτι και το πιπέρι .
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια , πάχους 3 mm περίπου και στη συνέχεια κόβουμε σε τετράγωνα 15 cm, βαζουμε μια κουταλιά της γέμισης αλείφουμε με νερο και μετα το διπλωνουμε πατωντας καλα τις ακρες.
- Βάζουμε το ζωμό να πάρει μια βράση , ριχνουμε μεσα τα ραβιολι στην ανοιχτή κατσαρόλα περίπου 10 λεπτά , μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια .Στραγγίζουμε, πασπαλιζουμε με τα σχοινόπρασο και σερβίρουμε .
- Ωστόσο , μπορουμε επίσης να μην τα βρασουμε, αλλα τα αφήνουμε σε βουτυρο να ροδισουν και τα σερβιρουμε με τηγανητά δαχτυλίδια κρεμμυδιού και σαλάτα .
Μπορουμε να τα ετοιμασουμε και να τα βαλουμε στην κατάψυξη και οταν τα χρειαστουμε τα εχουμε ετοιμα.
Συνταγή εδώ