Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Who is Highest Possibly toward Incorporate a Break
Rickey 16.8.2021 6:30
Costs Dion Dawkins towards To start with Qualified
Rickey 16.8.2021 6:29
Απ:NFL reinstates Cowboys Aldon Smith, who las...
jiuer7845 7.8.2021 13:08
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
jiuer7845 7.8.2021 13:08
Απ:Μπισκότα πραλίνας
jiuer7845 7.8.2021 13:06
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
jiuer7845 7.8.2021 13:01
Re: Как создать новую тему в crpsc.org.br ??
jiuer7845 7.8.2021 13:01
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ραβανί με σιρόπι αρωματικού τσαγιού

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Τετάρτη, 27 Απρίλιος 2011
none
Περιγραφή

Ένα διαφορετικό ραβανί με γεύση  δυνατού τσαγιού σπέσιαλ!!!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
8-10 άτομα
  • 140 γρ. σιμιγδάλι ψιλό,
  • 70 γρ. αλεύρι,
  • 140 γρ. ζάχαρη,
  • 5-6 αυγά χωρισμένα κρόκους-ασπράδια.
  • Σιρόπι
  • 250 γρ. ζάχαρη,
  • 250 γρ. νερό,
  • 200 γρ. ρόφημα από δυνατό τσαι,π.χ.γεύση περγαμόντο ή πορτοκάλι.
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα τα ασπράδια με 40 γρ. από την μετρημένη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα.
  2. Αδειάζουμε την μαρέγκα σε μπολ και καθαρίζουμε τον κάδο του μίξερ καλά!!Χτυπάμε τους κρόκους με τα υπόλοιπα 100 γρ. ζάχαρης να αφρατέψουν καλά,ν'ασπρίσουν.
  3. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το αλεύρι,ανακατεύουμε με σπάτουλα καλά.Ενσωματώνουμε την μαρέγκα ανακατεύοντας με σπάτουλα απαλά.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο.Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι ένα ταψάκι ή φόρμα,ρίχνουμε το μείγμα του ραβανί και ψήνουμε 30 λεπτά περίπου.
  5. Λίγο πριν το βγάλουμε ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε το νερό-ζάχαρη 3 λεπτά,αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ρόφημα τσαγιού ανακατεύοντας πολύ καλά να ενωθούν οι γεύσεις.
  6. Βγάζουμε το ραβανί και το σιροπιάζουμε όπως είναι καυτό και ζεστό το σιρόπι!!
Λίγα μυστικά ακόμα

Διαφορετική,αρωματική πρόταση για ραβανί!!Η δική μου πρόταση είναι να το γαρνίρουμε-διακοσμήσουμε  απάνω με σαντυγί!! Από τον Στ.Παρλιάρο!!

Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Τρίτη, 17 Ιανουάριος 2012
Πολύ αφράτο και γευστικό,το άρωμα του τσαγιού δίνει ωραία γεύση στο ραβανί!!
Μεταφορά στην κορυφή