Ραβανί με σιρόπι αρωματικού τσαγιού
- 140 γρ. σιμιγδάλι ψιλό,
- 70 γρ. αλεύρι,
- 140 γρ. ζάχαρη,
- 5-6 αυγά χωρισμένα κρόκους-ασπράδια.
- Σιρόπι
- 250 γρ. ζάχαρη,
- 250 γρ. νερό,
- 200 γρ. ρόφημα από δυνατό τσαι,π.χ.γεύση περγαμόντο ή πορτοκάλι.
- Χτυπάμε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα τα ασπράδια με 40 γρ. από την μετρημένη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα.
- Αδειάζουμε την μαρέγκα σε μπολ και καθαρίζουμε τον κάδο του μίξερ καλά!!Χτυπάμε τους κρόκους με τα υπόλοιπα 100 γρ. ζάχαρης να αφρατέψουν καλά,ν'ασπρίσουν.
- Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το αλεύρι,ανακατεύουμε με σπάτουλα καλά.Ενσωματώνουμε την μαρέγκα ανακατεύοντας με σπάτουλα απαλά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο.Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι ένα ταψάκι ή φόρμα,ρίχνουμε το μείγμα του ραβανί και ψήνουμε 30 λεπτά περίπου.
- Λίγο πριν το βγάλουμε ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε το νερό-ζάχαρη 3 λεπτά,αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ρόφημα τσαγιού ανακατεύοντας πολύ καλά να ενωθούν οι γεύσεις.
- Βγάζουμε το ραβανί και το σιροπιάζουμε όπως είναι καυτό και ζεστό το σιρόπι!!
Διαφορετική,αρωματική πρόταση για ραβανί!!Η δική μου πρόταση είναι να το γαρνίρουμε-διακοσμήσουμε απάνω με σαντυγί!! Από τον Στ.Παρλιάρο!!