Ραβανί με κυβάκια μήλων
- 1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό,
- 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό,
- 1/2 φλ. λάδι,
- 3/4 φλ. ζάχαρη,
- 2 μέτρια μήλα σε κυβάκια,
- 2 βανίλιες,
- 3 αυγά,
- 1 μπέικιν πάουντερ.
Για το σιρόπι:
- 1 φλ. ζάχαρη,
- 1 φλ. νερό,
- 1 φλούδα λεμονιού.
- Κόβουμε τα μήλα σε μικρά κυβάκια, τα ραντίζουμε με χυμό λεμόνι.
- Χτυπάμε καλά τη ζάχαρη με τα αυγά ν'ασπρίσουν, ρίχνουμε το λάδι και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
- Ανακατεύουμε σε μπολ τα σιμιγδάλια με το μπέικιν και τις βανίλιες, τα προσθέτουμε στα αυγά χτυπώντας καλά να ενωθούν τα υλικά. Τέλος ρίχνουμε τα κυβάκια μήλου, ανακατεύουμε με σπάτουλα απαλά.
- Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί,το πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε 45 λεπτά στους 170-180β. να ροδίσει.
- Σιρόπι: Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας για 5 λεπτά και περιχύνουμε το χλιαρό γλυκό μας!
- Το πασπαλίζουμε με καρύδα ή χτυπάμε μια κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και καλύπτουμε το γλυκό μας προσθέτοντας τριμμένα καρύδια!
Μπορούμε να προσθέσουμε καρύδα στο μείγμα του γλυκού μαζί με τα μήλα.
Μάργκο σε ευχαριστώ!!:)