Πυργάκια μελιτζάνας
- 2 μελιτζάνες φλάσκες σε χοντρές φέτες , αν είναι και λευκές ακόμα καλύτερα.
- Ψωμί σε φέτες του τοστ
- Τυρί του τοστ σε φέτες , μοτσαρέλα ή άλλο κίτρινο τυρί ακόμα και πικάντικο
- Πέστο βασιλικού
- Ελαιόλαδο
- Φύλλα βασιλικού
- Ντομάτα σε φέτες
- Λιαστές ντομάτες
- Στο ταψί του φούρνου απλώνουμε λαδόκολλα και βάζουμε τις φέτες της μελιτζάνας.
- Ανακατεύουμε το λάδι με το πέστο βασιλικού και με πινέλο αλείφουμε με το μείγμα αυτό τις μελιτζάνες μας και από τις 2 πλευρές, τις αλατίζουμε και τις ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και από τις 2 πλευρές.
- Στη συνέχεια ψήνουμε και τις φέτες ντομάτας στο γκριλ, αν θέλουμε, αφού τις αλατίσουμε πρώτα και ρίξουμε και λίγη ρίγανη με πιπέρι. Μπορούμε φυσικά να μην τις ψήσουμε σε αυτό το στάδιο αλλά να τις βάλουμε ωμές, αλείφοντάς τις με πέστο και αυτές.
- Με ένα μικρό τσέρκι ή ποτήρι ή κούπα, κόβουμε κύκλους το ψωμί και το τυρί –φέτες. Το μέγεθος τους πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερο από αυτό που έχουν οι μελιτζάνες. Το ψωμί το φρυγανίζουμε πριν ή μετά αφού το κόψουμε.
- Για τη συναρμολόγηση: Βάζουμε κάτω σαν βάση, ένα κομμάτι ψωμί και επάνω προσθέτουμε την ντομάτα ψημένη ή ωμή, μια φέτα μελιτζάνα , μια φέτα τυρί, ένα κομμάτι λιαστή, ένα φύλλο βασιλικό και ξανά μελιτζάνα, τυρί και λιαστή. Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα «πατώματα» αν θέλουμε.Τελειώνουμε πάντα με τυρί.
- Περνάμε μισό ξυλάκι από σουβλάκι σε κάθε πυργάκι για να είναι σταθερό και μεταφέρουμε σε ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Το ψημένο ψωμί που μας περίσσεψε μπορούμε να το κάνουμε κρουτόν για τις σαλάτες μας.
- Ανάμεσα αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μια σάλτσα ντομάτας με βασιλικό της αρεσκείας σας!
- Επίσης μπορείτε αντί να ψήσετε τις μελιτζάνες, να τις τηγανίσετε και να τις στραγγίξετε καλά σε χαρτί απορροφητικό.
μπραβο Χρυσοχερα!!!
μπραβο Χρυσοχερα!!!
ΕΥΓΕ!!!!!!!
μπράβο σου παντα τέτοια!!!!!!!!!!!!!!!!!!