Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

4706-cats xoirino.jpg .jpg
Χοιρινό με σέλινο



Πυργάκια φρούτων της Μπιάνκας

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Δευτέρα, 06 Ιούλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Συστατικά

Παντεσπάνι

  • 4 κρόκοι
  • 4 ασπράδια
  • 4 κ . σ . καυτό νερό
  • 125 γρ . ζάχαρη
  • 75 γρ . αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ . κορν φλάουερ
  • 1 πρέζα μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση

  • μαρμελάδα της αρεσκείας μας
κάλυμμα
  • 200 γρ μάρζιπαν
  • 200 γρ ζάχαρη άχνη ,
  • 1 κ , σ . νερό ή λικέρ
φρούτα για τη διακόσμηση
  • φράουλες , , ακτινίδιο , , βερίκοκο ή ότι άλλο έχετε
  • 2 φύλα ζελατίνη για το κόλλημα φρούτων
  • σοκολάτα ρευστή

 

Οδηγίες
  1. Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα .
  2. Σε ένα μπολ , χτυπάμε τους κρόκους με το καυτό νερό και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν .
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι , το κορν φλάουερ και το μπέικιν και ανακατεύουμε ελαφρά με το σύρμα , ώσπου να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα .
  4. Προσθέτουμε τη μαρέγκα ανακατεύοντας ελαφρά .
  5. Καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε απαλά το μείγμα .
  6. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς .
  7. Όταν είναι έτοιμο τοποθετούμε το ρολό σε πετσέτα κουζίνας πασπαλισμένη με ζάχαρη και προσέχουμε η πλευρά με το αντικολλητικό χαρτί να είναι από πάνω και αφαιρούμε προσεκτικά το αντικολλητικό χαρτί .
  8. Τυλίγουμε απαλά την πετσέτα , να σχηματιστεί ρολό και αφήνουμε να κρυώσει .
  9. Βάζουμε την μαρμελάδα να πάει παντού .
  10. Το κόβουμε σε λωρίδες με πάχος 5 πόντους και μάκρος 40 πόντους
  11. Τυλίγουμε σε ρολακια και τα στήνουμε όρθια σαν πυργάκια
  12. Ζυμώνουμε την μαρζιπαν με την άχνη και το νερό . Σε μάρμαρο βάζουμε ζάχαρη άχνη και ανοίγουμε την μαρζιπαν σε φύλο . Κόβουμε λωρίδες και καλύπτουμε τα πυργακια από το έξω μέρος . Βάζουμε επάνω τα φρούτα έτσι όμορφα .
  13. Βάζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακώσει και μετά την ζεσταίνουμε και περιχύνουμε με ένα κουτάλι λίγο επάνω στα φρούτα για να στέκονται και να μην πέφτουν
  14. Τα βουτώ λίγο στην ρευστή σοκολάτα και τα βάζω στην πιατέλα στο ψυγείο . Κρατανε και 5 μέρες .
  15. Άμα θέλετε βάζετε ζαχαροπαστα , αντί για μαρζιπαν και κάνετε διάφορα σχέδια και τα κολλάτε στα τείχη των πύργων και για γέμιση βάζετε κρέμα φράουλας στιγμής ή Μιλφέι ή ότι άλλο θέλετε
Εικόνας και βίντεο φιλοξενία από TinyPic
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 08 Ιούλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Η ζελατίνη είναι το ζελέ ταχείας πήξεως σαν αυτό που βάζουμε στα φρούτα από τις τάρτες για να γυαλίζουν και να κρατούν φρέσκο το φρούτο, Βianka;
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 15 Ιούλιος 2009
Ναι Ηλιαννα μου αυτη ειναι
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 15 Ιούλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Εκπληκτικό κέρασμα!
Μεταφορά στην κορυφή