Πανακότα με σάλτσα βερίκοκο
Δοκίμασα μια απλή συνταγή πανακότας με σάλτσα βερίκοκο και μου άρεσε πολύ και είπα να τη μοιραστώ μαζί σας.
Για την πανακότα χρειαζόμαστε
200 γραμμάρια γάλα
400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια ζάχαρη
10 γραμμάρια σκόνη ζελατίνας
2 βανίλιες
Για τη σάλτσα βερίκοκο χρειαζόμαστε
1 / 2 κιλό βερίκοκα
400 γραμμάρια ζάχαρη
χυμό από μισό λεμόνι
1 βανίλια
Πρώτα ετοιμάζουμε την πανακότα.
Διαλύουμε τη ζελατίνη σε δύο κουταλιές καυτό νερό.
Βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να βράσουν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη και τη βανίλια.
Βάζουμε το μείγμα σε φορμάκια και το τοποθετούμε στο ψυγείο. Μέχρι να παγώσει η πανακότα φτιάχνουμε τη σάλτσα βερίκοκο.
Πλένουμε τα βερίκοκα και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους. Τα πολτοποιούμε στο μούλτι και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη. Τα βράζουμε για ένα τέταρτο σε μέτρια θερμοκρασία και αφαιρούμε διαρκώς τον αφρό που σχηματίζεται. Όταν η σάλτσα μας δέσει την κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια και το χυμό λεμονιού.
Όταν θέλουμε να σερβίρουμε την πανακότα, την αναποδογυρίζουμε σε πιατάκια, την περιχύνουμε με τη σάλτσα βερίκοκο και την απολαμβάνουμε.
Την ίδια συνταγή της πανακότας μπορούμε να τη σερβίρουμε και με σιρόπι σοκολάτας, με σάλτσα φράουλα ή σιρόπι καραμέλας.
Επίσης αν θέλουμε η πανακότα μας να είναι σοκολατένια, προσθέτουμε μέσα στο μείγμα της κρέμας γάλακτος όταν βράζει με το γάλα 30 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα.