Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ψωμί σε δεματάκι στάχυα

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Τετάρτη, 05 Σεπτέμβριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα πολύ όμορφα στολισμένο ψωμάκι για το Κυριακάτικο ή γιορτινό τραπέζι σας!

Συστατικά
  •     600 γρ. αλεύρι σκληρό για ψωμί ή για όλες τις χρήσεις,
  •     1 φακελάκι μαγιά,
  •     400 ml. χλιαρό νερό,
  •     1 κ.σ. αλάτι,
  •     3 κ.σ. λάδι,
  •     λίγο γάλα,
  •     λίγο νερό.
Οδηγίες
  1. Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι και την μαγιά, κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε το αλάτι, λάδι και λίγο λίγο το νερό.    Ζυμώνουμε σε μια μαλακή ζύμη, σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει 1 ώρα.
  2.  Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη-μπάλες. Μια μεγάλη για να φτιάξουμε τη βάση και το μικρότερο για κλώνους και στάχυα.
  3. Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί το μεγάλο της κουζίνας μας και τοποθετούμε τη βάση πρώτα σχεδιάζοντας με το χέρι μας το δεματάκι.
  4. Παίρνουμε το μικρότερο μέρος της ζύμης και χωρίζουμε σε μικρές μπαλίτσες, κρατάμε ζυμαράκι για να φτιάξουμε τα στάχυα.
  5. Πλάθουμε τα ζυμαράκια σε ψιλές βεργες-ρολάκια και τα κολλάμε πάνω στη βάση βρέχοντας με νεράκι τη βάση ,για να κολλήσουν καλά. Κρατάμε μία για να δέσουμε το δεματάκι μας.
  6. Βάζουμε αρκετές βεργούλες σε όλο το μήκος της βάσης.    Δένουμε το δεματάκι μας και ετοιμάζουμε τα στάχυα.
  7. Ανοίγουμε τα ζυμαράκια που κρατήσαμε σε ρολάκια 4 εκατοστών περίπου, ρολάρουμε τις άκρες τους να σχηματισουν "μυτούλες" ,όπως βλέπετε στις φωτό. Με το ψαλίδι της κουζίνας κάνουμε μικρές ψαλιδιές στα πλάγια να σχηματιστούν τα στάχυα, τα κολλάμε κι αυτά απάνω στις βεργούλες στην κορυφή της βάσης με νερό.
  8. Τέλος αλείφουμε με γάλα το ψωμάκι μας και ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 200ο για 35 έως 40 λεπτά.
  9. Βγάζουμε από το φούρνο, το αφαιρούμε από το ταψί και αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει καλά.

 

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Εγώ το έφτιαξα με αλεύρι για όλες τις χρήσεις και μου βγήκε μια χαρά, έβαλα 350 ml.νερό και 150 ml.γάλα, επίσης το άλλειψα στο τέλος με λάδι αντί γάλα.
  • Συνταγή από το:coolinarika.com
Σχόλια
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 12 Σεπτέμβριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολυ όμορφο ψωμι Βάσω μου γεια στα χέρια σου !!!!!!
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 13 Σεπτέμβριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
θαυμάσιο Βασιλική!! Πολύ εντυπωσιακό!!
Μεταφορά στην κορυφή