Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2429-kolokythopita1.jpg
Κολοκυθόπιτα γλυκιά



Ψωμί Βερολίνου

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Τετάρτη, 14 Οκτώβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Συστατικά
  • 250 γρ. καφέ ζάχαρη (φαρίνα)
  • 250 γρ. σκούρο σιρόπι  τεύτλων, αν δεν έχουμε βάζουμε  μέλι
  • 2 κ,σ. κακάο ή 75 γρ. σοκολάτα τριμμένη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ,γ. κανέλλα
  • 1 κ,γ. γαρύφαλλο αλεσμένο
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 2 κ,σ. κονιάκ
  • αν έχουμε 2 κ,γ. μπαχαρικό για Χριστουγεννιάτικα κέικς
  • 500 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 2 κ,γ. μπέικιν
  • 600 γρ. αμύγδαλα ολόκληρα ασπρισμένα  και σε 2 κ,σ. αλεύρι ανακατεμένα
Οδηγίες

 

  1. Βάζουμε στο ταψί της κουζίνας ένα λαδόχαρτο
  2. Ανάβουμε τον φούρνο στους 200-220 βαθμούς
  3. Χτυπάμε την φαρίνα με το σιρόπι έως να λιώσει η ζάχαρη καλά και να ασπρίσει
  4. Ρίχνουμε και τα άλλα υλικά σιγά- σιγά
  5. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το ρίχνουμε και αυτό σιγά- σιγά
  6. Στο τέλος τα αμύγδαλα ,τώρα ανακατεύουμε απαλά στο μίγμα με ένα κουτάλι ξύλινο
  7. Το βάζουμε στο ταψί και με ένα κουτάλι που το βρέχουμε συχνά το απλώνουμε στο ταψί και προσπαθούμε να έχει παντού το ίδιο πάχος
  8. Το βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 20-30 λεπτά
  9. Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε πολύ λίγο να κρυώσει, να είναι χλιαρό δηλαδή και μετά το κόβουμε σε κομμάτια
  10. Με 100 γρ. άχνη και 3 κ,σ. νερό, κάνουμε ένα γλάσο και το περιχύνουμε επάνω στα κομμάτια
  11. Όταν κρυώσουν  τα  κομμάτια, τα βάζουμε σε ένα ντενεκεδένιο κουτί και σε κάθε σειρά βάζουμε ένα λαδόχαρτο, έτσι που να μην πατάει το ένα επάνω στο άλλο
  12. Το κλείνουμε καλά για να μην μας ξεραθεί το Ψωμί Βερολίνου μας και να είναι μαλακό

 

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 17 Οκτώβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Binka, ποια φαρίνα χτυπάμε με το σιρόπι; Είναι μέρος από το σύνολο των 500 γραμμαρίων αλεύρι αυτό;
Σχόλιο από Bianka , Σάββατο, 17 Οκτώβριος 2009
αχ Ηλιαννα μου οταν λεω φαρινα ενω την μαυρη ζαχαρη συγνωμην,δεν ενωουσα το αλευρι
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 10 Δεκέμβριος 2009
και

οταν λεω 250 γρ. σκούρο σιρόπι τεύτλων,ενοω σκουρα μελασα
Μεταφορά στην κορυφή