Ψωμάκι γλυκό δεντράκι

Πολύ γευστικό, γλυκό ψωμάκι με γέμιση φρούτων ή γλυκών κουταλιού που μας έχουν μείνει στο ντουλάπι.
Ζύμη
- 500 έως 550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
- 250 ml. γάλα,
- 60 γρ. βιτάμ μαλακό,
- 1/2 φλ. τσ. ζάχαρη,
- 2 βανίλιες,
- 1 φακελάκι μαγιά.
Γέμιση
- διάφορα γλυκά κουταλιού ψιλοκομμένα,
- αποξηραμένα φρούτα μουλιασμένα σε κονιάκ Η
- φρέσκα φρούτα πολύ καλά στραγγισμένα.
Γλάσο
- 1/2 φλ. άχνη,
- 2 κ.σ. νερό ζεστό ή χυμό πορτοκάλι,
- τρούφα.
- Ενώνουμε αλεύρι, μαγιά σε μπολ μεγάλο. Τη ζάχαρη με τις βανίλιες. Βάζουμε το γάλα σε μπρίκι μαζί με το βιτάμ να ζεσταθεί και να λιώσει το βιτάμ.
- Προσθέτουμε στο αλεύρι τη ζάχαρη-βανίλιες και ρίχνουμε το ζεστό γάλα-βιτάμ, ζυμώνουμε αφράτη, μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει.
- Παίρνουμε ζύμη και φτιάχνουμε 14 μέτριες μπαλίτσες και 2 μεγαλύτερες που θα γίνουν η κορυφή του δέντρου και ο κορμός.
- Ανοίγουμε φυλλαράκια και βάζουμε από 1 κουτ. γλ. γέμιση ,το κλείνουμε σε πουγκάκι και το πλάθουμε πάλι σε μπαλίτσα.
- Συναρμολογούμε το δέντρο μας ξεκινώντας με το μεγαλύτερο κομμάτι, αν θέλουμε το κόβουμε με κουπ-πατ αστεράκι και συνεχίζουμε να βάζουμε μπαλίτσες με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίσουμε το δέντρο. Στο τέλος βάζουμε το δεύτερο μεγάλο ζυμαράκι μας για κορμό. Αφήνουμε πάλι σκεπασμένο 30 λεπτά.
- Αλείφουμε με γάλα ή λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο για 20-30 λεπτά ανάλογα το φούρνο μας. Αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει. Χτυπάμε την άχνη με το νερό ή τον χυμό σε πηχτό γλάσο και ρίχνουμε πάνω στο δέντρο μας, πασπαλίζουμε με τρούφα.
Εγώ έβαλα γλυκό νεράντζι και δαμάσκηνα, σύκα που είχα αφήσει σε κονιάκ 2 ώρες, επίσης και φέτες αμύγδαλο. Αν θέλετε χρωματίστε το γλάσο πράσινο και πασπαλίστε με ξύσμα πορτοκάλι.