Ψητό χοιρινό μαριναρισμένο
- 2 κιλά χοιρινό κρέας χωρίς κόκαλα, καλο θα ειναι να ειναι λαιμος
- 300 γραμ. μπέικον ή μπέικον πανσέτα σε λεπτές φέτες κομμένα
- 8 κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
- 100 μλ ασπρο κρασι
- 500 μλ ζωμο κρεας
- Αλατοπίπερο
- Μουσταρδα
- Κοβουμε το κρεας σε φετες, αλλα οχι μεχρι κατω, ετσι που να εχουμε τσεπες. Αλατοπιπερωνουμε και αλείφουμε με την μουσταρδα.
- Στη συνέχεια, στην πρώτη τσέπη Βάλτε λεπτές φέτες μπέικον. Στην επόμενη τσέπη
- πολλες ροδελες κρεμμυδιών και κανουμε παλι το ιδιο εναλλάξ στο γέμισμα.
- Το ψητό το βαζουμε σε μια γαστρα η ταψι η κατσαρολα με καπάκι και ριχνουμε το κρασι και τον ζωμο κρεατος. Σκεπαζουμε με το καπακι , αν το βαλουμε σε ταψι το σκεπαζουμε καλα με αλουμινοχαρτο. Το αφηνουμε στο ψυγείο περίπου 12-24 ώρες.
- Αναβουμε τον φουρνο στους 180 βαθμους και ψηνουμε για 2 ωρες . Αν εχουμε λιγότερο κρεας, το ψήνουμε λιγοτερη ωρα και βάζουμε λιγοτερο ζωμο κρεατος.
- Όταν ψηθεί, βγαζουμε το κρεας σε πιατελα το κοβουμε σε μεριδες, ετσι και αλλιώς είναι έτοιμες οι μεριδες.
- Το ζωμο τον χτυπαμε με το μινι πιμερ και τον δενουμε με λιγο κορν φλαουερ και λιγο κρυο νερο .
- Σερβιρουμε με πουρε και σαλατα





Μπράβο!!