Ψητά κεφτεδάκια
- 1 κ. κιμά,
- 2 κρεμμύδια τριμμένα,
- 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλ/μενες,
- 2 αυγά,
- 1 /2 φλ. γάλα,
- 1/2 φλ. του καφέ λάδι ,
- 1/2 φλ. καφέ ούζο(προαιρετικά) ή χυμό λεμόνι,
- 1 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη,
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλ/μένο,
- δυόσμο ,ρίγανη,
- αλατοπίπερο,
- 1 κ.γλ. μπαχάρι,
- 1/2 κ.γλ.γαρύφαλλο,
- 1/2 κ.γλ. κανέλα,
- λίγο λάδι για το τέλος και λαδόκολλα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 220 βαθμούς. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το λάδι, τα αυγά, το γάλα, τη φρυγανιά, ρίγανη, τα μπαχαρικά το σκόρδο και κρεμμύδι,ούζο και ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας. Αφήνουμε τον κιμά 1 ώρα στο ψυγείο να ενωθούν οι γεύσεις.
- Πλάθουμε κεφτεδάκια τα τοποθετούμε στο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά από την μία πλευρά και 8-10 περίπου από την άλλη.
- Σερβίρουμε με τζατζίκι και σαλάτα.
Η συνταγή είναι απόεδώ με μικροαλλαγές δικές μου.
Δεν θέλουν πολύ ψήσιμο γιατί θα μας στεγνώσουν.
Τα συνόδευσα με την δροσερή σαλάτα ΣΑΝ τζατζίκι