Ψαροκεφτεδάκια με σάλτσα λιαστής ντομάτας
- 600γρ.φιλέτα ψαριού όπως γλώσσα, πέρκα, μπακαλιάρο ή γαλέο,
- 1/2 ματσάκι άνηθο ή μαϊντανό,
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
- 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο,
- 2 ασπράδια,
- αλατοπίπερο,
- αλεύρι και λάδι για το τηγάνι.
Για τη σάλτσα:
- 10 λιαστές ντομάτες ψιλικομμένες,
- 250γρ.ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα,
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
- 1κ.σ. κάπαρη,
- 1κ.σ.κουκουνάρι(προαιρετικά)
- ,6 ελιές ψιλοκομμένες,
- με προσοχή λίγο αλάτι και πιπέρι,
- λάδι για το τηγάνι.
- Κόβουμε τα φιλέτα σε μικρά κομμάτια. Τρίβουμε το ψωμί, ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τα ενώνουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τ'ασπράδια και αλάτι, ζυμώνουμε καλά.
- Αν είναι ρευστό το μείγμα ρίχνουμε φρυγανιά τριμμένη. Βάζουμε σκεπασμένο με μεμβράνη, το μείγμα στο ψυγείο για 3 ώρες!
- Βγάζουμε, πλάθουμε κεφτεδάκια, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.
- Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα πολλά λάδια.
- Για τη σάλτσα:Σοτάρουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε τις λιαστές ντομάτες, τα ντοματίνια, κάπαρη, ελιές και τα κουκουνάρια όσοι θέλουν, λίγο αλάτι, πιπεράκι και σιγοβράζουμε 10 λεπτά να δέσει η σάλτσα.
- Την ρίχνουμε πάνω στα ψαροκεφτεδάκια μας και σερβίρουμε!!
Μια παραλλαγή σάλτσας για τα κεφτεδάκια μας είναι: χτυπάμε μια κουταλιά μουστάρδα με το χυμό ενός λεμονιού, μοσχοκάρυδο και λίγο νεράκι, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και τ'αφήνουμε να δέσει η σάλτσα, όπως στη φωτογραφία!
Παρόμοια συνταγή: Μπιφτέκια ψαριού