Πρασόρυζο
- 10 μέτρια πρασα [μόνο το ασπρο μέρος]κομμενα σε ροδέλες
- 1 μικρο ξερο κρεμμυδι
- 4 κλωνάρια σέλινο κομμένο κομμάτια.
- 1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη του κρεμμυδιου.
- 1 κοκκινη πιπεριά φλωρίνης σε κομματακια
- 1 σκελιδα σκορδο σε φετακια
- 1 ντοματα ωριμη κομμένη κομματάκια
- 1 κύβο λαχανικών σπιτικο ΚΝΟΡπιπερι και αλατι .1και 1/2 κουπα ρύζι νυχακι 1/2 κουπα λαδι.
- Στο λαδι σωταρω ολα τα παραπανω υλικά με τη σειρα,εκτος απο το ρύζι.
- προσθέτω 1 κούπα καυτο νερό και τ'αφηνω να βράσουν για 10 λεπτα.
- Ριχνω το ρυζι , ανακατευω, και προσθετω νερο καυτο λιγο-λιγο μεχρι να βρασει το ρυζι και να γινει σπυρωτο.
- Τ αφήνω για λίγο να μελώσει και σερβίρω.
Αν το νερο πεσει ολο απ την αρχή το ρύζι θα λασπώσει.
Ένα ασυνήθιστο πρασόρυζο με πολύ χρώμα! Μπράβο Τζένη!