Πρασόπιτα με κιμά
-
10 μεγάλες πατάτες σχεδόν στα 700 γρ. με την φλούδα βρασμένες και κομμένες σε φετούλες
-
400 γρ. κιμά
-
6 πράσα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
-
400 γρ. κρέμα γάλακτος
-
4 αυγά
-
½ κύβο ζωμό λαχανικών
-
3 κ,γ βούτυρο
-
1 κ.φ λάδι ελιάς
-
Λίγο μοσχοκάρυδο
-
Λίγη κανέλλα
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
200 γρ. τυρί γκούντα
-
Λίγο βούτυρο για την επιφάνεια
-
Βάζουμε 1½ κ,γ βούτυρο και το λάδι σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί και ρίχνουμε τον κιμά να καβουρδιστεί λίγο
-
Προσθέτουμε και την κανέλλα
-
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το άλλο μισό βούτυρο και ρίχνουμε μέσα το πράσο να σωταριστεί
-
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αφήνουμε λίγο να βράσει και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι , πιπέρι και τον κύβο ζωμό, το ανακατεύουμε λίγο και το αφήνουμε να κρυώσει
-
Μετά ρίχνουμε τον κιμά μέσα
-
Χτυπάμε τα αυγά λίγο με ένα πιρούνι και τα ρίχνουμε και αυτά ανακατεύοντας και το βάζουμε στην άκρη
-
Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
-
Παίρνουμε ένα πυρέξ και το βουτυρώνουμε, στρώνουμε τις μισές πατάτες
-
Βάζουμε το μίγμα με τον κιμά και το πράσο, σκεπάζουμε με τις πατάτες, ρίχνουμε εδώ και εκεί κομματάκια βούτυρο, πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για 30-40 λεπτά





Ειναι ευκολη και πεντανοστιμη