Πουράκια με τυρί και μυρωδικά
- φύλλο κρούστας,
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια,
- 1/2 ματσάκι άνηθο,
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό,
- 2-3 σκελίδες σκόρδο,
- αλατοπίπερο,
- 200 γρ. τυρί κρέμα,τύπου φιλαδέλφεια,
- 1 αυγό,
- λάδι για το σοτάρισμα και τα φύλλα.
- Πλένουμε, στραγγίζουμε καλά τα μυρωδικά μας, τα ψιλοκόβουμε σε μπολ μαζί με το σκόρδο. Τα σοτάρουμε λίγα λεπτά να γυαλίσουν, μαλακώσουν, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε άλλο μπολ ενώνουμε το τυρί με το αυγό, ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε.
- Παίρνουμε ένα ένα φύλλο, το διπλώνουμε στην μέση και κόβουμε σε 2 ίσα κομμάτια. Βαζουμε από 2 κουταλάκια γλυκού γέμιση, εναλλάξ τυρί-μυρωδικά. Γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα και τυλίγουμε σε πουράκια-φλογέρες,τα βάζουμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
- Τα λαδώνουμε πολύ καλά, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 15 έως 20 λεπτά να ροδίσουν.