Πορτοκαλόπιτα νηστίσιμη
- 1 ποτήρι λάδι
- 2 ποτ. ζάχαρη
- 2 ποτ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 κ.γλ. κανέλα σκόνη
- 1/4 κ.γλ. γαρύφαλο σκόνη
- 2 κοφτά κ.γλ. σόδα
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι + 1 λεμόνι
- 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Χτυπάμε τη ζάχαρη με το λάδι να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε τους χυμούς πορτοκαλιού, αφού πρώτα βάλουμε στον καθένα από 1 κ.γλ.σόδα και το ανακατέψουμε.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε τα μπαχάρια και τέλος το αλεύρι.
- Ψήνουμε 175 β. για 1 και 15 λεπτά, πάνω-κάτω αντιστάσεις (ανάλογα και το φούρνο)