Πολύχρωμο Πιλάφι Καρδιά
- 2 κούπες ρύζι μπασμάτι
- 1 γεμάτη κουταλιά βούτυρο ή 3-4 κ.σ. λάδι για το ρύζι
- Μισό κιλό μανιτάρια φρέσκα ή 1 κουτί κονσέρβα μανιταριών κομμένα σε φετάκια
- 6 κ.σ. λάδι για τα μανιτάρια
- 2 σκ. Σκόρδο στην πρέσσα
- Ξύσμα 1 λεμονιού και το χυμό του
- 1 κούπα καλαμπόκι βρασμένο και σοταρισμένο σε 1 κ.γλ. βούτυρο ή λίγο λάδι
- Κοτσάνια από μπρόκολο βρασμένο και σοταρισμένο σε 1 κ.γλ. βούτυρο ή λίγο λάδι
- Λίγο μαϊντανό ψιλ/νο
- Αλάτι, πιπέρι
Μανιτάρια
- Σε τηγάνι σοτάρω στο λάδι και σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια και το σκόρδο για 5 λεπτά περίπου.
- Σβήνω με το χυμό λεμονιού και προσθέτω και το μαϊντανό, καθώς και το αλάτι και πιπέρι και τα αφήνω 1με 2 λεπτά ακόμα. Τα κατεβάζω από τη φωτιά.
Ρύζι
- Στην κατσαρόλα βάζω 4 κούπες νερό να βράσει και ρίχνω και το βούτυρο ή λάδι, καθώς και το αλάτι. Μόλις βράσει, ρίχνω το ρύζι, το ανακατεύω καλά. Χαμηλώνω τη φωτιά σκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω το ρύζι να πιει όλο το νερό του περίπου 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια και αφού έχει πιει το νερό, κατεβάζω την κατσαρόλα από τη φωτιά, ανακατεύω το ρύζι, βάζω μια πετσέτα και καλύπτω την κατσαρόλα και πάνω το καπάκι της και αφήνω για κανένα δεκάλεπτο να απορροφήσει τα τυχόν υγρά που υπάρχουν.
- Το βρασμένο και σπυρωτό μας ρύζι, το ανακατεύουμε με τα μανιτάρια μας, το καλαμπόκι , καθώς και τα ψιλοκομμένα κοτσάνια από βρασμένο μπρόκολο. Ένα μείγμα χρωματιστό!
- Βάζουμε το πιλάφι μας σε φόρμα, πατάμε καλά με κουτάλι το μείγμα και αφήνουμε κανένα δεκάλεπτο. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε..
Τα κοτσάνια του μπρόκολου τα είχα από μπρόκολο που είχα βράσει για σαλάτα.
Καλύτερα είναι να χρησιμοποιήσετε φρέσκα μανιτάρια, έχουν πολύ καλύτερη γεύση.
Μπορούμε να σοτάρουμε και να προσθέσουμε κυβάκια από πολύχρωμες πιπεριές , που δινουν ακόμα περισσότερο χρώμα.