Πολίτικο
Δεν ξέρω αν αυτή η συνταγή ειναι τόσο του γούστου μου. Εκείνο που ξέρω με σιγουριά είναι οτι με ταξιδεύει πίσω στα χρόνια της αθωότητας, όταν όλα μοσχομύριζαν μαστίχα και αγάπη
Για τη ζύμη
- 5 κόκκους μαστίχα
- 200 γρ νερό
- 270 ζάχαρη
- 100 γρμ μαστίχα λικερ η κουαντρο
- 190 γρμ μαργαρίνη
- 2 βανίλιες άρωμα
- 180 γρμ αλεύρι
- 140 γρμ σιμιγδάλι ψιλό
- 2 κουταλακια μπεικιν
- 4 αυγά
Για το σιρόπι
- 400 γρμ νερό
- 460 ζάχαρη
- μια βανίλια άρωμα
- χυμό απο μισό λεμόνι
- ξύσμα
Για τη βάση
- Κανταΐφι και λιγο βούτυρο για αλειμμα
- Αλεθουμε τη ζάχαρη με τη μαστίχα
- Βάζουμε τη μαργαρίνη, το νερό, το λικερ, τις βανίλιες, τη ζάχαρη, τη μαστίχα και τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτα
- Αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι , κάνοντας μια στρώση πάνω απο το καυτό υλικό
- Πάνω απο το αλεύρι τα αυγά.
- Τα χτυπάμε με ξύλινη κουτάλα ή με το μίξερ χειρός, δεν θέλει πολύ χτύπημα
- Αλείφουμε το ταψι μας με βούτυρο και καλύπτουμε τον πάτο και τα πλαϊνά του με το καταϊφι , επάνω ρίχνουμε το υλικό μας
- Ψήνουμε στους 200 β για 40 λεπτά
- Για το σιρόπι βάζουμε όλα τα υλικά μαζίι και βράζουμε για 10 λεπτά
- ΄Οταν κρυώσει το γλυκό ρίχνουμε το σιρόπι σουρώνοντάς το
- Κατόπιν το χαρασουμε και γεμίζουμε τις χαρακιές με λέμον καρτ που υπάρχει στο σαιτ.
Εσείς μειώστε το σιρόπι ανάλογα με την προτίμηση σας
αλλα ποτε βαζουμε το καταιφι;