Πλεχτή Ροδακινόπιτα
- 3 μέτρια ροδάκινα σε κύβους
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- μισό φλιτζάνι νερό
- κορν φλαουρ 1 κουταλάκι του γλυκού
- σφολιάτα ενα τετράγωνο φύλλο
- Βράζουμε για 5 λεπτα το νερό , τη ζάχαρη τα ροδάκινα .
- Τα στραγγίζουμε και κρατάμε το σιρόπι το οποίο δένουμε με το κορν φλαουρ .Αφου γίνει σαν κρέμα το σιρόπι ,ξαναριχνουμε τα ροδάκινα
- Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας και βάζουμε στο κέντρο το μείγμα των ροδάκινων,αφου το αφήσουμε να κρυώσει .
- Το κλείνουμε με την κλασική πασίγνωστη τεχνική της πλεξίδας.
- Πασπαλιζουμε με λιγη ζαχαρη και ψηνουμε σε μετριο φουρνο .
Εαν έχετε έτοιμα ροδάκινα κομπόστα ,η διαδικασία ειναι πιο απλή ,δηλαδή
3 μεγάλα ροδάκινα κομπόστα
2 κουταλιές βουτυρο
3 κουταλιές ζάχαρη
Εκτέλεση
Κόβουμε τα ροδάκινα σε κομματάκια και πασπαλίζουμε με λίγο κορν φλάουρ. Τα ανακατεύουμε μαζί με τη ζάχαρη, και το βούτυρο .
Κάποιο τεχνικό πρόβλημα μου έβγαλε το σχόλιο σε δυο φάσεις .