Πλεξούδες με αλμυρή γέμιση
- 1 φλυτζανα χλιαρο γαλα
- 1/2 φλυτζανα σπορελαιο
- 1 αυγο
- 1/2 κουταλακι αλατι
- 1 κουταλακι ζαχαρη
- 1 φακελακι μαγια
- 500 γρ αλευρι για ολες τις χρησεις περίπου
- Λιωνω τη μαγια με το χλιαρο γαλα
- Και μετα ριχνω ολα τα υλικα με τελευταιο το αλευρι και ζυμώνουμε να γίνει μια μαλακή ζύμη που κολλάει ελάχιστα.
- Το σκεπαζω και το αφηνω να φουσκωσει.
- Χωρίζω στα 2 τη ζύμη και ανοιγω φυλλο.
- Μεσα εγω ψιλοκοβω το ζαμπον και το τυρι. Πολυ ωραιο ειναι με φιλαδελφεια και σαλαμι μπυρας.
- Ειναι και πολυ ωραίο, αντι για σαλάμι, σολομός.
- Απο πανω αλείφουμε με κρόκο αυγου και ψηνουμε σε 180-200 βαθμούς για 25-30'.