Πίτσα Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Με σφολιάτα,την αγαπημένη σας ζύμη ή την ζύμη της συνταγής για πίτσα φτιάξτε την να στολίσετε το τραπέζι σας !!
Ζύμη:
•400 γρ. αλεύρι για πίτσα,
•300 γρ νερό,
•100 γρ αλεύρι γ.ο.χ. ,
•12 γρ αλάτι,
•1 κουταλιά της σούπας λάδι,
•10 γραμμάρια μαγιά.
•Εναλλακτικά 2 φύλλα σφολιάτα.
•Για τη γέμιση
•σάλτσα ντομάτας για πίτσα ή σπιτική,
•ζαμπόν σε φέτες ,
•κασέρι σε φέτες,
•πιπεριά σε λωρίδες,(προαιρετικά)
•4 κουταλάκια του γλυκού πέστο (προαιρετικά)
•1/2 φλ. χοντροτριμμένο τυρί,
•ρίγανη .
- Για τη ζύμη:
- Ενώνουμε τα δύο αλεύρια σε μπολ , προσθέτουμε το αλάτι, τη μαγιά διαλυμένη σε λίγο ζεστό νερό.
- Ρίχνουμε και το υπόλοιπο νερό, το λάδι, τέλος, λίγο αλάτι,ανακατεύουμε καλά και ζυμώνουμε αφράτο,μαλακό ζυμάρι.
- Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για περίπου 30' ΄εως 1 ώρα να φουσκώσει, να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη, ανοίγουμε με τον πλάστη το ένα μέρος της ζύμης, δίνουμε το σχήμα του δέντρου, ή κόβουμε με μαχαιράκι σε τρίγωνο και σχηματίζουμε τον κορμό,(όπως στις φωτό).
- Απλώνουμε μια μικρή σάλτσα,πιπεριές, απάνω βάζουμε το ζαμπόν, τυρί και πέστο(προαιρετικά) .
- Τέλος πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο και ρίγανη.
- Σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι της ζύμης που έχουμε κόψει σε σχήμα δέντρου,κλείνουμε ελαφρά τις άκρες και χαράζουμε τα κλαδιά.
- Γυρίζουμε τα κλαδιά του δέντρου 3-4 φορές,σκεπάζουμε αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά το ζυμαράκι μας να ξεκουραστεί.
- Ψήνουμε στους 200° για περίπου 20-30 λεπτά να ροδίσει.
- Εναλλακτικά ανοίγουμε τα φύλλα της σφολιάτας ένα ένα τα κόβουμε σε τρίγωνο αφήνοντας πάντα στο τέλος ένα μικρό κομματάκι για τον κορμό,βάζουμε την γέμιση με τον ίδιο τρόπο που περιγράφω πιο πάνω,κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και συνεχίζουμε τα παραπάνω βήματα.
Με την σφολιάτα είναι πολύ εύκολα και γρήγορα να κάνουμε το δεντράκι μας, με το ζυμαράκι σίγουρα θα είναι πολύ νόστιμη η επιλογή δική σας! πηγή