Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1031-marmelada portokali b.jpg
Mαρμελάδα Πορτοκάλι



Πίτσα Χριστουγεννιάτικο δέντρο

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Κυριακή, 06 Δεκέμβριος 2015
none
Περιγραφή

Με σφολιάτα,την αγαπημένη σας ζύμη ή την ζύμη της συνταγής για πίτσα φτιάξτε την να στολίσετε το τραπέζι σας !!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες

Ζύμη:

•400 γρ. αλεύρι για πίτσα,

•300 γρ νερό,

•100 γρ αλεύρι γ.ο.χ. ,

•12 γρ αλάτι,

•1 κουταλιά της σούπας λάδι,

•10 γραμμάρια μαγιά.

•Εναλλακτικά 2 φύλλα σφολιάτα.

•Για τη γέμιση

•σάλτσα ντομάτας για πίτσα ή σπιτική,

•ζαμπόν σε φέτες ,

•κασέρι σε φέτες,

•πιπεριά σε λωρίδες,(προαιρετικά)

•4 κουταλάκια του γλυκού πέστο (προαιρετικά)

•1/2 φλ. χοντροτριμμένο τυρί,

•ρίγανη .

Οδηγίες
  1. Για τη ζύμη:
  2. Ενώνουμε τα δύο αλεύρια σε μπολ , προσθέτουμε το αλάτι, τη μαγιά διαλυμένη σε λίγο ζεστό νερό.
  3. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο νερό, το λάδι, τέλος, λίγο αλάτι,ανακατεύουμε καλά και ζυμώνουμε αφράτο,μαλακό ζυμάρι.
  4. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για περίπου 30' ΄εως 1 ώρα να φουσκώσει, να διπλασιαστεί σε όγκο.
  5. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη, ανοίγουμε με τον πλάστη το ένα μέρος της ζύμης, δίνουμε το σχήμα του δέντρου, ή κόβουμε με μαχαιράκι σε τρίγωνο και σχηματίζουμε τον κορμό,(όπως στις φωτό).
  6. Απλώνουμε μια μικρή σάλτσα,πιπεριές, απάνω βάζουμε το ζαμπόν, τυρί και πέστο(προαιρετικά) .
  7. Τέλος πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο και ρίγανη.
  8. Σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι της ζύμης που έχουμε κόψει σε σχήμα δέντρου,κλείνουμε ελαφρά τις άκρες και χαράζουμε τα κλαδιά.
  9. Γυρίζουμε τα κλαδιά του δέντρου 3-4 φορές,σκεπάζουμε αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά το ζυμαράκι μας να ξεκουραστεί.
  10. Ψήνουμε στους 200° για περίπου 20-30 λεπτά να ροδίσει.
  11. Εναλλακτικά ανοίγουμε τα φύλλα της σφολιάτας ένα ένα τα κόβουμε σε τρίγωνο αφήνοντας πάντα στο τέλος ένα μικρό κομματάκι για τον κορμό,βάζουμε την γέμιση με τον ίδιο τρόπο που περιγράφω πιο πάνω,κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και συνεχίζουμε τα παραπάνω βήματα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Με την σφολιάτα είναι πολύ εύκολα και γρήγορα να κάνουμε το δεντράκι μας, με το ζυμαράκι σίγουρα θα είναι πολύ νόστιμη η επιλογή δική σας! πηγή

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή