Πίτες για γύρο ή σουβλάκια
- 5 Κούπες αλεύρι
- 2 κούπες ζεστό νερό
- 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
- 1 κ,γλ. ζάχαρη
- 1 κ γ αλάτι
- 5 κ,σ λάδι
- Και λάδι για το τηγάνισμα
- Σε μια λεκάνη βάζουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και 1/2 κούπα ζεστό νερό ,τα ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 10 λεπτά.
- Σε μια άλλη βαθιά λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι ,το αλάτι και το λάδι, ρίχνουμε μέσα και την ανακατεμένη μαγιά, ανακατευουμε και σιγά σιγά ρίχνουμε και το υπόλοιπο νερό ανακατεύουμε να γίνει μια ζύμη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 2 ώρες
- Μοιράζουμε το ζυμάρι σε 5-6 μπαλάκια η και περισσότερα. Με τον πλάστη τα ανοίγουμε ένα ένα σε πιτουλες αφήνουμε λίγο να φουσκώνουν
- Τις τηγανίζουμε με το λάδι σε κανονικη φωτια, ένα ένα για 5 λεπτά από κάθε μεριά.
- Σκεπάζουμε τις τηγανισμένες πίτες με μεμβράνη για να είναι μαλακές.
Στον φούρνο δεν τις έχω φτιάξει ,αλλα κανε μια δοκιμή,
Σημερα δοκιμάσαμε τις πίτες και τις βάλαμε στο φούρνο και τις ψυσαμε
Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς να ζεσταθη
Σε μια λαμαρίνα βάζουμε ενα λαδοχαρτο η την άλλοιφουμε καλα με λάδι
Ανοίγουμε τις πίτες μας σε 15 πόντους στρογγυλες και Παχος στα 4-5 χιλιοστά βαζουμε 4 πίτες επάνω στην λαμαρίνα όχι περισσότερες πρεπει να έχουν μέρος για να ψυθουν ωραία
Και τις Ψήνουμε για μόνο 4-5 λεπτα
Τις γυρίζουμε από την άλλη μεριά και Ψήνουμε πάλι για 4-5 λεπτα
Τις φυλαμε σε αλουμινόχαρτο για να ειναι μαλακιές
Πριν τις γεμισουμε,βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ενα αντικολιτικο τιγανι και τιγανιζουμε τις πίτες μας για 2 λεπτα από κάθε μερια