Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Πίτα με ανανά

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Κυριακή, 22 Αύγουστος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια νόστιμη γλυκιά πίτα με μαρέγκα φτιαγμένη με ινδοκάρυδο !

Συστατικά

βάση     
150 γρ . γιαούρτι στραγγιστό
6 κ , σ . γάλα
6 κ , σ . ηλιέλαιο
80 γρ ζάχαρη
1 βανίλια
300 γρ αλεύρι
1 φακελάκι μπεκιν
1 πρέζα αλάτι

κρέμα

2 κονσέρβες μεγάλες ανανά σε ροδέλες
4 αυγά
250 γρ γάλα
125 γρ ζάχαρη
175 γρ ψίχα ινδοκαρυδο
1 κ , σ άνθος αραβοσίτου με γείσο βανίλιας από αυτή που βράζουμε η κορν φλαουερ με 2 φακελάκια βανίλια

Οδηγίες




Ανάβουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς . Στραγγίζουμε τα ρολά του ανανά καλά και τα βάζουμε επάνω σε μια πετσέτα .

Κάνουμε την βάση

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί . Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τη ζύμη μέσα στο ταψί .

Τα 2 αυγά τα χωρίζουμε από τα ασπράδια . Σε λεκάνη βάζουμε τα δυο ολόκληρα αυγά και τους κρόκους 2 , το γάλα , 75 γρ από την ζάχαρη και ανακατεύουμε το κορν φλαουερ με 100 γρ . από το ινδοκαρυδο . Το προσθέτουμε και αυτό μέσα στην λεκάνη και τα χτυπάμε όλα μαζί με το μίξερ .

Ρίχνουμε την κρέμα επάνω στη βάση και απλώνουμε επάνω τα ρολά του ανανά .

Ψήνουμε για 35 λεπτά .

Στο διάστημα αυτό που ψήνετε το γλυκό κάνουμε την μαρέγκα για τα μπεζεδάκια μας . Χτυπάμε τα 2 ασπράδια και ρίχνουμε σιγά σιγά και την υπόλοιπη ζάχαρη και κάνουμε μια μαρέγκα . Ρίχνουμε από πάνω το ινδοκαρυδο και ανακατεύουμε απαλά να ενωθεί με την μαρέγκα . Βάζουμε τη μαρέγκα σε ένα σακουλάκι του κορνέ και όταν περάσει η ώρα και βγάλουμε το γλυκό , το γαρνίρουμε με την μαρέγκα .

Κοιτάμε να βάλουμε και επάνω στο άνοιγμα από τα ρολά του ανανά και ψήνουμε άλλα 15 λεπτά .

Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δεν έχουμε κορνέ , βάζουμε την μαρέγκα επάνω στο γλυκό με ένα κουταλάκι του γλυκού .
Σχόλια
Σχόλιο από hrisag , Τετάρτη, 25 Αύγουστος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θα περεπει να ειναι φανταστικη με το ινδοκαρυδο,και αφρατη αφρατη ,μπαβο Μπιανκα .
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 26 Αύγουστος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραία πρέπει να είναι αυτή η πίτα Bianka! Ο ανανάς θα της δίνει μιά δροσερή υπόξινη γεύση σε συνδυασμό με τη γλυκιά κρέμα! Θα τη φτιάξω σίγουρα!
Σχόλιο από Πολυάνθη , Πέμπτη, 26 Αύγουστος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Νόστιμη και αφράτη η πίτα σου Μπιάνκα.Μου αρέσει το ινδοκάρυδο!!!
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 08 Σεπτέμβριος 2010
Η φωτογραφία από τη Χρύσα που έφτιαξε τη συνταγή.
Σχόλιο από hrisag , Τετάρτη, 08 Σεπτέμβριος 2010
τΗΝ εφτιαξα σε μεγαλυτερο ταψι γιαυτο βγηκε πιο λεπτη,η γευση ομως σκιζει!!!!!
Σχόλιο από annakats , Τετάρτη, 29 Δεκέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχη η πίτα ανανά. Θέλω να την κάνω αλλά με προβληματίζει το μέγεθος του ταψιού.
Σχόλιο από hrisag , Τετάρτη, 29 Δεκέμβριος 2010
Αννα η πιτα οπως ειπες ειναι υπεροχη,να την κανεις ομως το ταψι σου να ειναι μικρο γιατι στο μεγαλο χανει στην εμφανιση,στην φωτο της Μπιανκα δεινει μεγαλο αλλα δεν ειναι ,δοκιμασε σε 26 ή και 28cm.αυτο θα σου πει και Μπιανκα.
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 03 Ιανουάριος 2011
Η φωτογραφία από την annakats που έφτιαξε τη συνταγή.
Μεταφορά στην κορυφή