Πιροσκί
- 500 γραμμάρια νερό χλιαρό ,
- 50 γρ Μαγια φρέσκια ,
- 1 κ. γλ. αλατι ,
- 1 κ. σ. ζάχαρη,
- 100 γρ. ηλιέλαιο
- αλεύρι 800-1000 γρ
- Βάζουμε στη λεκάνη μας λίγο χλιαρό νερό, λίγη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε ώστε να διαλυθεί η μαγιά μας.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και φτιάχνουμε μια ζύμη αφράτη, ανάλογα ρίχνουμε και το αλεύρι.
- Φτιάχνουμε τη ζύμη χωρίς ανέβασμα και κάνουμε πιροσκί .
- Γέμιση εγώ εβαλα κιμά ,μπορείτε να βάλετε , τυρί, πατάτες, λαχανικά, η ο,τι θέλει η καθεμια μας Τηγανι ζουμε σε μπόλικο λάδι .