Πιπερόπιτα
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 2 πιπεριές κόκκινες,
- 2 κίτρινες,
- 2 πορτοκαλιές κομμένες ζουλιέν
- μισό φλ/νι λάδι και άλλο μισό για το άλειμμα των φύλλων, αν θέλετε βάλτε βούτυρο.
- 2 κρεμμύδια ξερά σε φέτες
- μισό κιλό φέτα (εγώ έβαλα λιγότερη και πρόσθεσα και παρμεζάνα) ή και παραπάνω, δική σας επιλογή, θρυμματισμένη.
- 3 αυγά χτυπημένα
- πιπέρι όχι αλάτι
- λίγο μαϊντανό (προαιρ.)

- Σοτάρω στο λάδι τα κρεμμύδια και μετά τις πιπεριές να μαραθούν για λίγο.
- Κατεβάζω από τη φωτιά, αφήνω λίγο να κρυώσει και προσθέτω τη φέτα, το πιπέρι, τα αυγά, το μαϊντανό και τα ανακατεύω καλά.
- Φτιάχνετε το σπιτικό φύλλο ή χρησιμοποιείτε το φύλλο κρούστας, βάζοντας τα μισά φύλλα λαδωμένα κάτω και αφήνετε να προεξέχουν από το ταψί.
- Στρώνετε όλη τη γέμιση και γυρίζετε τα φύλλα που προεξέχουν πάνω από τη γέμιση.
- Μετά βάζετε πάνω τα υπόλοιπα λαδωμένα φύλλα, αλλά αφού κόψετε αυτά που προεξέχουν.
- Λαδώνετε, χαράζετε την επιφάνεια, ραντίζετε με λίγο νερό και ψήνετε στους 180ο για 45 λεπτά περίπου να ροδοκοκκινίσει.





πολυ ευκολη στην παρασκευη.
ευχαριστουμε πολυ για την συνταγουλα....