Πεστίλι από την Ανατολή

Είναι ένα γλυκό που μας έρχεται απ την ανατολή (pestil). Ο κόσμος τότε που δεν είχε ψυγεία και σκαφτόταν διάφορες μεθόδους για να μην πετάξει τα φρουτα που περίσσευαν. Είναι πολύ νόστιμο και εάν είναι από σκέτο δαμάσκηνο, είναι ευεργετικό και για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας. Εάν δεν θέλουμε την ζαχαρη, δεν την βάζουμε και έτσι γίνεται ξινούτσικο.
- Διαφορα φρουτα, δαμασκηνα, βερυκκοκα, κυδωνια κλπ
- για καθε 1 κιλο φρουτα, 3/4 του ποτηριου νερο
- για καθε 1 κιλο φρουτα, 1 κουτ.σουπας κορν φλαουρ η νισεστε
- για καθε 1 κιλο φρουτα 1-4 κουτ.του γλυκου κιτρικο οξυ(λεμοντουζο) ή λεμονι
- Πλενουμε καλα και βγαζουμε τα κουκουτσια απο τα φρουτα, οχι τις φλουδες. Κραταμε τα κουκουτσια και τα βαζουμε στο βράσιμο για να βγαλουν την πηκτινη τους.
- Προσθετουμε το νερο και την ζαχαρη μεχρι να βρασουν καλα, περναμε τον χυλο απο το μουλτι, ξαναβαζουμε στην κατσαρολα μαζι με το κορν φλαουρ, βραζουμε πολυ καλα να πηξει και να φαινεται ο πατος της κατσαρολας οταν το ανακατευουμε.
- Στρωνουμε μια λαδοκολλα σε ενα ταψι και στρωνουμε την μαρμελαδα μας.
- Λιαζουμε σκεπασμενο για 2-3 μερες σε πολυ ηλιο, το βραδυ το παίρνουμε μεσα ή ψηνουμε για 2-3 ωρες σε 70 βαθμους στον φουρνο της κουζινας μας κα στεγνωσει καλα.
- Το φυλαμε αναμεσα σε δυο μεμβρανες η λαδοκολες.