Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2780-salata2se1.jpg
Σαλάτα 2 σε 1



Πεστίλι από την Ανατολή

recipe image
Προστέθηκε απόBarBarBar, Πέμπτη, 18 Δεκέμβριος 2014
none
Περιγραφή

Είναι ένα γλυκό που μας έρχεται απ την ανατολή (pestil). Ο κόσμος τότε που δεν είχε ψυγεία και σκαφτόταν διάφορες μεθόδους για να μην πετάξει τα φρουτα που περίσσευαν. Είναι πολύ νόστιμο και εάν είναι από σκέτο δαμάσκηνο, είναι ευεργετικό και για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας. Εάν δεν θέλουμε την ζαχαρη, δεν την βάζουμε και έτσι γίνεται ξινούτσικο.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • Διαφορα φρουτα, δαμασκηνα, βερυκκοκα, κυδωνια κλπ
  • για καθε 1 κιλο φρουτα, 3/4 του ποτηριου νερο
  • για καθε 1 κιλο φρουτα, 1 κουτ.σουπας κορν φλαουρ η νισεστε
  • για καθε 1 κιλο φρουτα 1-4 κουτ.του γλυκου κιτρικο οξυ(λεμοντουζο) ή λεμονι
Οδηγίες
  1. Πλενουμε καλα και βγαζουμε τα κουκουτσια απο τα φρουτα, οχι τις φλουδες. Κραταμε τα κουκουτσια και τα βαζουμε στο βράσιμο για να βγαλουν την πηκτινη τους.
  2. Προσθετουμε το νερο και την ζαχαρη μεχρι να βρασουν καλα, περναμε τον χυλο απο το μουλτι, ξαναβαζουμε στην κατσαρολα μαζι με το κορν φλαουρ, βραζουμε πολυ καλα να πηξει και να φαινεται ο πατος της κατσαρολας οταν το ανακατευουμε.
  3. Στρωνουμε μια λαδοκολλα σε ενα ταψι και στρωνουμε την μαρμελαδα μας.
  4. Λιαζουμε σκεπασμενο για 2-3 μερες σε πολυ ηλιο, το βραδυ το παίρνουμε μεσα ή ψηνουμε για 2-3 ωρες σε 70 βαθμους στον φουρνο της κουζινας μας κα στεγνωσει καλα.
  5. Το φυλαμε αναμεσα σε δυο μεμβρανες η λαδοκολες.
Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Σάββατο, 20 Δεκέμβριος 2014
Πέτσα το αποκαλούσαν τα παιδάκια μου μικρά και το αγόραζαν από τον μικροπωλητή κοντά στο σχολείο,έτσι είναι;
Μεταφορά στην κορυφή