Πέρκα αλά σπετσιώτα.
- 2 φιλέτα πέρκας.
- 1 κούπα λάδι
- 2 κρεμμύδια σε φετάκια.
- 4 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετάκια.
- 4 ντομάτες ώριμες σε κομματάκια.
- 1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας.
- 1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί.
- 1 φύλλο δάφνης.
- Μαϊντανό μπόλικο
- Αλάτι πιπέρι.
- Πλένουμε και αλατίζουμε το ψάρι.Το αφήνουμε να περιμένει μέχρι να γίνει η σάλτσα.
- Σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια με το λάδι,προσθέτουμε το σκόρδο,τις ντομάτες τον πελτέ. Ρίχνουμε το κρασί,το φύλλο δάφνης,το πιπέρι λίγο αλάτι,και τον μαϊντανό. Αφήνουμε την σάλτσα να βράσει 10-15 λεπτά.
- Τοποθετούμε το ψάρι σένα πυρέξ και ρίχνουμε την σάλτσα επάνω. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
- Το φαγητό πρέπει να μείνει με σάλτσα μελωμένη ,χωρίς ζουμιά. Το ψάρι δεν πρέπει να παραβράσει,γιατί θα στεγνώσει και θα σκληρύνει,γι αυτό φροντίζουμε να μην προσθέσουμε νερό η να ρίξουμε ελάχιστο αν χρειαστεί.
Συγχαρητήρια κα Τζένη!!
...πάω να φέρω φρέσκο ψωμάκι..φαραώ τα βατραχοπέδιλα…
Και έρχομαι για ‘’βούτα…..!!!!!!!!!!