Πεϊνιρλί
- 350 γρ αλεύρι ,
- 1κ γ αλατι ,
- 1κ γ ζαχαρη
- 200 γρ γάλα ,
- 40 γρ ηλαιελαιο
γεμιση
- τυρί ,
- γάλα 100 γρ
- 1 κ σ αλεύρι για να ειναι μαλακό
- Σε μία λεκανίτσα βάζουμε αλεύρι ,αλατι, ζαχαρη, μαγια ,το ανακατεύουμε και το βάζουμε χλιαρό το γάλα ανακατεύουμε με τα χερια μας, πρεπει να γίνει να γίνει μία ζύμη, ούτε σκληρή αλλά ούτε και να κολλάει στα χέρια. Και απο πανω ρίχνουμε ηλαιελαιο λάδι σιγα σιγα κ ανακατεύουμε με τα χερια μας μεχρι να τελειωσει το λαδακι.
- Την σκεπάζουμε με μία πετσετούλα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί, να φουσκώσει.περιπου 30-40'.
- Για τη γέμιση ετοιμάζουμε ό, τι θέλουμε.συνηθως ειναι τυρί δυο τριων λογιών.
- Όταν φουσκώσει η ζύμη, παίρνουμε κομμάτια στο μέγεθος μεγαλύτερο από καρύδι και τα ανοίγουμε σε σχήμα βαρκούλας (οβάλ σαν το αυγό), όπως σας δειχνω κ στη φωτο βάζουμε την γέμιση και κλείνουμε.
- Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί η σε λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 περίπου 20 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο.
- Βγαζουμε σπάμε ενα αυγο στη μεση κ βάζουμε στο φούρνο για αλλα 5 λεπτά
- Αφού ψηθούν όπως είναι ζεστά βάζουμε μεσα κομματια βουτυρο για να λιωσει και τα περνάμε με ένα πινέλο γύρο γύρο με βουτυρο φρεσκο