Πατσαβουρόπιτα αλμυρή
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες,
- 200 γρ.φέτα,
- 300 γρ. ανθότυρο ή μυζήθρα,
- 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό,
- 2 φλ. τσαγιού γάλα,
- 1 φλ. τριμμένο τυρί(κασέρι,παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι),
- 4 αυγά,
- 1 ποτηράκι κρασιού λάδι,
- πιπέρι, ρίγανη.
- Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί καλά. Παίρνουμε τα φύλλα και τα βάζουμε ένα- ένα διπλωμένα πλάι το ένα στο άλλο, τα λαδώνουμε καλά και ρίχνουμε ρίγανη(προαιρετικά).
- Πασπαλίζουμε απάνω με την φέτα τριμμένη με τα δάχτυλα.
- Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι, προσθέτουμε την μυζήθρα, γάλα, λάδι, τριμμένο τυρί και λάδι. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μας.
- Ρίχνουμε πάνω στα φύλλα το μείγμα να πάει παντού.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 30 λεπτά να ροδίσει η πίτα μας.