Πατάτες με δεντρολίβανο

- Πατάτες
- Αλάτι, πιπέρι
- Ξύσμα λεμονιού
- Φρέσκο δεντρολίβανο μόνο
- Λίγο λάδι
- Παίρνω πατάτες τις καθαρίζω και τις κόβω σε κομμάτια πιο χοντρά από αυτά που κόβουμε για τις τηγανιτές.
- Τις βράζω σε αλατισμένο νερό 3-4 λεπτά και σουρώνω.
- Ρίχνω μέσα στο σουρωτήρι που έχω τις πατάτες ξύσμα λεμονιού, φρέσκο δεντρολίβανο ψιλ/μένο, πιπέρι φρεσκοτριμμένο, διορθώνω το αλάτι.
- Τις περιχύνω με λίγο λαδάκι και τις ανακατεύω προσεχτικά.
- Εν τω μεταξύ είχα προθερμάνει το φούρνο στους 220o με αέρα και αντιστάσεις.
- Στη μέση του φούρνου είχα βάλει το ρηχό ταψί κουζίνας να κάψει.
- Απλώνω τις πατάτες στο καυτό ταψί και τις ψήνω μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Αμέσως τις σερβίρω.
Η συνταγή αυτή είναι του Όλιβερ.
Tην έχω φτιάξει άπειρες φορές και δεν ξανάφτιαξα έκτοτε τηγανητές πατάτες
Η φωτογραφία από τη Βασιλική, που έφτιαξε τη συνταγή.