Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Πατάτες με δεντρολίβανο

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Σάββατο, 21 Μάρτιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή Ούτε τηγανιτές, ούτε φούρνου. Είναι κάτι ανάμεσα. Έχουν τη νοστιμιά της τηγανιτής πατάτας αλλά ψήνονται στο φούρνο και είναι υγιεινές. Είναι ένα ελαφρύ συνοδευτικό, αλλά τρώγεται και μόνο του.
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • Πατάτες
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ξύσμα λεμονιού
  • Φρέσκο δεντρολίβανο μόνο
  • Λίγο λάδι
Οδηγίες
  1. Παίρνω πατάτες τις καθαρίζω και τις κόβω σε κομμάτια πιο χοντρά από αυτά που κόβουμε για τις τηγανιτές.
  2. Τις βράζω σε αλατισμένο νερό 3-4 λεπτά και σουρώνω.
  3. Ρίχνω μέσα στο σουρωτήρι που έχω τις πατάτες ξύσμα λεμονιού, φρέσκο δεντρολίβανο ψιλ/μένο, πιπέρι φρεσκοτριμμένο, διορθώνω το αλάτι.
  4. Τις περιχύνω με λίγο λαδάκι και τις ανακατεύω προσεχτικά.
  5. Εν τω μεταξύ είχα προθερμάνει το φούρνο στους 220o με αέρα και αντιστάσεις.
  6. Στη μέση του φούρνου είχα βάλει το ρηχό ταψί κουζίνας να κάψει.
  7. Απλώνω τις πατάτες στο καυτό ταψί και τις ψήνω μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  8. Αμέσως τις σερβίρω.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή αυτή είναι του Όλιβερ.

Tην έχω φτιάξει άπειρες φορές και δεν ξανάφτιαξα έκτοτε τηγανητές πατάτες

Η φωτογραφία από τη Βασιλική, που έφτιαξε τη συνταγή.

Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τετάρτη, 10 Νοέμβριος 2010
Είναι όντως πολύ καλές τις κάνω και εγώ με ξερό δεντρολίβανο. Σαφώς το φρέσκο θα είναι καλλίτερο!
Σχόλιο από annakats , Πέμπτη, 11 Νοέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Έγιναν πεντανόστιμες.Εξαφανίστηκαν "αφθορί και παραχρήμα".Που να προλάβω να τις φωτογραφήσω!!!!!!!
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 11 Νοέμβριος 2010
Ευχαριστώ, annakats, που σχολιάζεις τις συνταγές μας!
Σχόλιο από hrisag , Παρασκευή, 12 Νοέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
αυτο το δενδρολιβανο,και το ξυσμα λεμονιου ειναι αυτο το κάτι σε αυτες τις πεντανοστιμες πατατουλες!
Σχόλιο από Sol81 , Τρίτη, 16 Νοέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχες!Καθιερώθηκαν!
Σχόλιο από ΛΙΑΝΑ , Δευτέρα, 09 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
τελεια και πανευκολη ιδεα και σιγουρα πεντανοστιμη!περασε ηδη στα αγαπημενα.αυριο θα δοκιμαστει!!1
Σχόλιο από vasiliki ver , Τρίτη, 13 Σεπτέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ηλιάννα τέλειες οι πατάτες σου!! δενδρολίβανο και ξύσμα λεμονιού δίνουν φανταστική γεύση,εξαφανίστηκαν στο λεπτό!!!!!
Μεταφορά στην κορυφή