Πατάτες ακορντεόν με κρέμα γάλακτος
- 10 μέτριες πατάτες,
- 200 γρ. ζαμπόν,
- 200 γρ. τυρί γκούντα,
- 200 ml.κρέμα γάλακτος,
- 1 αυγό,
- 1 κ. πάπρικα,
- αλατοπίπερο,
- ρίγανη,
- λίγο λάδι.
- Καθαρίζουμε,χαράζουμε τις πατάτες μας χωρίς να τις χωρίσουμε.
- Κόβουμε το ζαμπόν και το τυρί σε μικρά και λεπτά μπαστουνάκια, βάζουμε ανάμεσα στις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λάδι πάνω σε κάθε πατάτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 30 λεπτά.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το αυγό, προσθέτουμε πάπρικα και μαύρο πιπέρι, λίγη γκούντα τριμμένη και περιχύνουμε τις πατάτες.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15-20 λεπτά.