Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Kansas Metropolis Chiefs at Contemporary Orleans
David77 8.1.2021 6:33
Is it year for the Patriots toward get started
David77 8.1.2021 6:32
Charvarius Ward guarantees his self-proclaimed
David77 8.1.2021 6:31
Charvarius Ward ensures his self-proclaimed lumpis
David77 8.1.2021 6:27
Knee-Jerk Reactions: Colts employ huge minute 50 %
David77 8.1.2021 6:27
Cowboys vs. 49ers ultimate problems short article
David77 8.1.2021 6:25
Bengals waive Takk McKinley and minimize Ohea
David77 8.1.2021 6:24
Panthers vs Lions: 4 issues with Delight of Detroi
David77 8.1.2021 6:24
Countless numbers demonstrate up for AFC East winn
David77 8.1.2021 6:22
Broncos announce 7 days 11 will be remaining house
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:46
Falcoholinks: All the Falcons information oneself
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:45
Jaguars husband or wife with Duval County Manager
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:45
Silver Minings: Postgame response just after Raide
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:43
2020 Houston Texans Activity Working day Reside: T
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:42
The Steelerschecklist of harm grows likely into 7
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:41
Seahawks GM John Schneider incorporates performed
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:40
Pod-TST: Recuperating against Rams reduction towar
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:38
Panthers 23 Falcons 16: 8 winners versus Carolina
Jeremiah 3.12.2020 9:22
Bengals cornerback Adam Jones pleads guilty to
Jeremiah 3.12.2020 9:21
Teams without a bye have a tough road to the Super
Jeremiah 3.12.2020 9:20
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Πασχαλινή Πίτα με σπανάκι και αυγά

recipe image
Προστέθηκε απόgeorgia2783, Κυριακή, 20 Μάιος 2012
none
Περιγραφή

Εντυπωσιακή πίτα για μπουφέ, σε ιταλική συνταγή!

Συστατικά

Για μια φόρμα 26 ξάρα:

Για την γέμιση:

  • 500 γρ σπανακι
  • 10/15 κ.σ λαδι
  • αλατι,
  • 1 μπαγιάτικο ψωμάκι
  • 100 γρ. τριμμενο τυρι (σκληρό τυρί)
  • 300 γρ. κατσικίσιο τυρί κρέμα (η τυρί κρέμα philadelfia)
  • 8 φρεσκα αυγα
  • μοσχοκαρυδο τριμμενο
  • 3/4 κ.σ. βουτυρο
  • Πιπερι

Για την ζυμη:

  • 500 γρ αλευρι
  • 2 κ.σ. λαδι
  • 1/2 κ.γλ. αλατι
  • με περιπου 250 ml νερο
Οδηγίες
  1. Βαζουμε σε μια λεκανη το αλευρι, λαδι, νερο , αλατι και ανακατεύουμε καλα, ολα τα υλικα για την ζυμη και ρίχνουμε στον πάγκο εργασίας μας αλευρι και το ζυμώνουμε για 10 λεπτα. Το χωρίζουμε σε 12 κομματια, σε μπαλακια.
  2. Σε μια πετσετα κουζίνας ,ριχνουμε λιγο αλευρι ,και τα τοποθετουμε επανω στην πετσέτα και τα σκεπαζουμε με μια βρεμενη, καλα σφιγμενη πετσετα, τα σκεπαζουμε καλα για 60 λεπτα.
  3. Εχουμε βρασει και στραγγισει το σπανακι απο τα υγρα του.Το κοβουμε σε κομματακια,οχι πολυ μικρα, το αλατιζουμε, βαζουμε το βρεμενο και σφιγμενο ψωμακι και βαζουμε 3 κουταλιες τριμμενο τυρι (απο τα 100 γρ, ) 2 αυγα, αλατι, μοσχοκαρυδο, ολα αυτα τα ανακατεβουμε καλα.
  4. Τωρα θα ανοίξουμε τα φύλλα! Βουτυρωνουμε την φορμα μας!
  5. Ανοίγουμε τα πρωτα 6 σε λεπτο φύλλο και βαζουμε το πρωτο φύλλο στην φορμα μας, το σηκώνουμε στα πλαγια 1 εκατοστό επανω (Φορμα με αποσπώμενες άκρες) ανοίγουμε και τα αλλα 5 και τα τοποθετουμε πανω στα υπόλοιπ,α βαζοντας παντα λαδι και παντα με ενα εκατοστό σηκωμα στα πλαγια (ή κανετε στεφανι γυρω γυρω για να κλείσει ο κυκλος!)
  6. Β αζετε το σπανακι μεσα στη φορμα. Με ενα κουταλι κανετε μικρα λακουβάκια και βαζετε ενα κ.γλ. βουτυρο και σπάτε το αυγο προσεκτικα να μην σπασει ο κρόκος και το βαζετε στο κάθε λακουβακι. Αλατοπιπερώνουμε τα αυγα και ριχνουμε επανω το τριμμενο τυρι! (το υπολοιπο απο τα 100 γρ)
  7. Ανοίγουμε και τα υπολοιπα φύλλα και τα βαζουμε απο πανω με λαδι στο καθ ενα και σπρώχνουμε τις ακρες μεσα στην φορμα να κλείσει καλα, γυρω γυρω!
  8. Το βουτυρώνουμε από πανω, και με ενα ξυλακι του κανουμε τρύπες για να φεύγει ο ατμός κατα τη διάρκεια του ψησίματος (με προσοχη να μην τρυπησουμε τα αυγα)
  9. Προθερμαίνουμε το φουρνο στους 180 βαθμούς κελσίου και μετα χαμηλωνουμε στο 160 στον αερα και ψηνουμε για 80 λεπτα.
  10. Το βγαζουμε απο τον φουρνο και το αφηνουμε να κρυώσει. Μετα το σκεπαζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλα.
Λίγα μυστικά ακόμα

30 λεπτα πριν το σερβιρουμε, το βαζουμε παλι στον φουρνο για 20 λεπτα

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή