Πασχαλινά κουλουράκια
- 1 1/2 κιλό αλεύρι
- 8 αυγά
- 1 φλ. βούτυρο γάλακτος
- 3 βανίλιες
- 3 κουταλάκια κοφτά αμμωνία
- 1/2 κιλό ζάχαρη
- γάλα όσο πάρει
- 1 αυγό για άλειμμα
- Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη το βούτυρο με την ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε τις βανίλιες, την αμμωνία, το αλεύρι και γάλα τόσο ώστε να πάρει όλο το αλεύρι. Θέλουμε η ζύμη μας να είναι σφιχτεί τόσο ώστε να μπορούμε να πλάσουμε τα κουλουράκια μας, γι αυτό και το γάλα το ρίχνουμε λίγο λίγο.
- Πλάθουμε κουλουράκια σε διάφορα σχήματα, τα αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε στους 180 C μέχρι να ροδίσουν.
Δεν τα πλάθουμε πολύ μεγάλα, γιατί φουσκώνουν αρκετά.