Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1964-xtapodakisouvlaki111.jpg
Χταπόδι σουβλάκι



Πασχαλιάτικο τσουρέκι

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Κυριακή, 17 Απρίλιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα υπέροχο τσουρέκι που φτιάχνεται σε φόρμας πουτίγκας!

Συστατικά
  • 1 φορμα πουτιγκας με καπακι
  • 300 γρ αλευρι
  • 150 μλ γαλα χλιαρο
  • 20 γρ μαγια φρεσκα
  • 50 γρ ζαχαρη
  • 1 αυγο
  • 1 πρεζα αλατι
  • 40 γρ βουτυρο λιωμένο
  • ξύσμα από πορτοκάλι
  • 1 χούφτα σταφίδες
  • άν θέλουμε λιγο βουτυρο για το αλειμμα της φορμα
  • ςαμυγδαλα αλεσμενα για πασπαλισμα της φορμας
  • ζαχαρη αχνη
Οδηγίες

  1. Βάζουμε τό αλεύρι σέ μία λεκάνη τού μίξερ καί κάνουμε μιά λακουβίτσα, τρίβουμε μέσα τήν μαγιά ρίχνουμε τήν ζάχαρη καί τό γάλα, ανακατεύουμε μέ τόν γάτζο τού μίξερ και ρίχνουμε και όλα τά άλλα  υλικά
  2. Ανακατεύουμε καλά  τη ζύμη,  κολλάει   λίγο αλλά μην τήν φοβάστε
  3. Αφήνουμε σέ ζεστό μέρος νά φουσκώσει γιά 45 λεπτά.
  4. Βουτυρώνουμε τή φόρμα καί πασπαλίζουμε μέ τό αλεσμένο αμύγδαλο
  5. Όταν φουσκώσει  ή ζύμη , τήν ρίχνουμε μέσα στην φόρμα, πατάμε λίγο μέ αλευρωμένα χέρια γιατί κολλά  λίγο
  6. Βάζουμε σέ ένα πυρέξ νερό και βάζουμε τό πυρεξ στο φουρνο στη  μεσαια  σκαρα και αναβουμε τόν φουρνο στους 180 βαθμους. Όταν ζεσταθεί καλα τοποθετουμε την φόρμα μέσα στο πυρέξ με το νερο και ψήνουμε για 1 ωρα
  7. Το βγαζουμε απο την φορμα και αφηνουμε να κρυωσει.
  8.  Το πασπαλιζουμε με την αχνη και γεμίζουμε με αυγουλακια σοκολατας η και βρασμενα χρωματιστα αυγα
Σχόλια
Σχόλιο από LARA LO , Τετάρτη, 20 Απρίλιος 2011
Τέτοιο τσουρέκι πρώτη φορά βλέπω...δεν έχω λόγια,είναι τέλειο...αριστούργημα!το ερώτημά μου είναι:τι μπορώ να κάνω εγώ που δεν έχω τέτοια φόρμα.Μπορώ να το φτιάξω σε φόρμα του κέικ σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο ή σε πυρέξ με καπάκι;
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 20 Απρίλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θαυμάσιο!!! Πιο λαχταριστό δεν γίνεται!!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Τετάρτη, 20 Απρίλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αχ Μπιάνκα και εγώ την ίδια ερώτηση θα σου κάνω:))))πως θα το φτιάξω που δεν έχω τέτοια φόρμα???πως θα βγει έτσι ψηλό-καμαρωτό????
ΕΥΓΕ!!!!!!
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 20 Απρίλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Είναι ποίημα!!!!Καλό Πάσχα, Βιανκα!!!!!!
Σχόλιο από hrisag , Τετάρτη, 20 Απρίλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ειναι τελειο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Καλο Πασχα Μπιανκα!
Σχόλιο από marilena , Τετάρτη, 20 Απρίλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Δεν έχω λόγια για άλλη μια φορά τα χεράκια σας κάνουν θαύματα …μήπως να το σκεφτείτε επαγγελματικά??
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 21 Απρίλιος 2011
Ναι .Κοριτσια δωκιμαστε σε φορμα κεικ κανονικη και βαλτε απο πανω δυο τρια κομματια αλουμινοχαρτο και σφιξτετο καλλα να μην βγαινη ο ατμος απο μεσα
σηγουρα θα γεινη!!και οπως ειπαμε ,η ζυμη ειναι μαλακη και κολαη στα χερια μην το φοβηθητε αυτο
ναι Βασιληκη μου ετσι θα γεινη ψηλό-καμαρωτό,αχαχα!!
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 21 Απρίλιος 2011
Η φωτογραφία από τη Lara Lo που έφτιαξε τη συνταγή.

Image and video hosting by TinyPic
Μεταφορά στην κορυφή