Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Παστό ή λαρδί ή χαράκι

recipe image
Προστέθηκε απόBarBarBar, Δευτέρα, 09 Φεβρουάριος 2015
none
Περιγραφή

Μια συνταγή της παράδοσης.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • λαρδί
  • και χοντρό αλάτι

Οδηγίες
  1. Κραταμε τα καλυτερα κομματια λαρδι απο το λαιμο η την ωμοπλάτη και εαν εχει και λιγο κρεατακι μεσα γινεται σαν μπεϊκον.
  2. Αλατιζουμε με χοντρο αλατι, χαραζουμε και βαζουμε για μια εβδομαδα σε πανερια για τυχον υγρα που θα βγαλει.
  3. Μολις στεγνωσει το φυλαμε στο πιο κρυο μερος του σπιτιου ή στο ψυγειο. Τα παλια χρονια τα φυλαγαν σε πανερια, τα εβαζαν μεσα αφου τα τυλιγαν σε τουλπανι με παραπανω αλατι (διοτι δεν ειχε ψυγεια τοτε) και τα κρεμουσαν στις διπλες (ξυλα που πανω τους στηριζοταν η στεγη).
  4. Οταν λοιπον θελουμε να το ψησουμε, το σκουπιζουμε καλα καλα απο το αλατι τους και μετα το ψηνουμε.
  5. Τρωγεται και ωμο κομμενο σε πολυ ψιλες φετουλες πασπαλισμενο με κοκκινο γλυκο πιπερι και διπλα ωμο πρασο. Μπορουμε να το βαλουμε και ψιλοκομμενο μεσα στην φασολαδα μας.
  6. Στο τηγανι γινεται τσιγαριδες προτού το παστωσουμε βεβαια. Τα Χριστουγεννα που φτιαχνουμε την μπαμπω, βαζουμε στην γεμιση και λιγο λαρδι. Το υπολοιπο λιπος το εβραζαν καλα και εφτιαχναν την λιγδα, ειχε σπουδαιο ρολο στην κουζινα τα παλια χρονια. φημισμενοι ηταν οι κουραμπιεδες των Χριστουγεννων που γινοταν μ αυτην.
  7. Καλη επιτυχια σ οποια το φτιαξει

Λίγα μυστικά ακόμα

 

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή