Παστίτσιο της sofoulelas
Για ένα μεγάλο ταψί
μπεσαμέλ
1 1 / 2 κιλό γάλα φρέσκο
3 μεγάλες κουταλιές βούτυρο
1 κ.σ. κοφτή αλάτι
1 κ.σ. μοσχοκάρυδο
250 γρ . τυρί φέτα
2 κ.σ. κεφαλοτύρι
4 αβγά
1 1 / 2 φλ / να αλεύρι απλό
1 1 / 2 πακέτο μακαρόνια
1 κ.σ. αλάτι
1 κιλό κιμάς
1 κονσέρβα κονκασε ντοματακια τριμμένα στο μούλτι
1 κ.σ. κοφτή αλάτι
1 κ.σ κοφτή μοσχοκάρυδο
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 κ.γλ. πιπέρι
2 δαφνόφυλλα
1 / 2 φλ . Λάδι
Βράζουμε τα μακαρόνια αλ ντέντε σε κατσαρόλα με μια μεγάλη κουταλιά αλάτι , τα στραγγίζουμε κι φτιάχνουμε τον κιμά αχνίζοντας πρώτα τον κιμά σε 1 / 2 φλ . λάδι , και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και όλα τα υπόλοιπα υλικά .
Τα βράζουμε με μισό ποτήρι νερό μισή ώρα περίπου , σε σιγανή φωτιά .
Σε μιά μικρή κατσαρόλα βάζουμε και καίμε καλά το βούτυρο για να κάνουμε τη μπεσαμέλ .
Μετά προσθέτουμε το γάλα , το αλεύρι όπως είναι ακόμα κρύο το γάλα , ανακατεύουμε με το σύρμα ζαχαροπλαστικής να μη κολλήσει και να διαλυθεί το αλεύρι καλά στο γάλα και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός των τυριών . Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει σε δυνατή φωτιά στην αρχή και την χαμηλώνουμε ανακατεύοντας συνέχεια . Κατεβάζουμε τη κρέμα από τη φωτιά και ρίχνουμε τριμμένα τυριά Και πάλι ανακατεύουμε καλά για να λιώσουν κάπως κι αυτά .
Αφού βουτυρώσουμε το ταψί μας 40 Νο , ρίχνουμε τα 2 / 3 από τα μακαρόνια , τρίβουμε τυρί φέτα και κεφαλοτύρι , μοσχοκάρυδο , στρώνουμε τα 3 / 4 του κiμά , πάλι τα υπόλοιπα μακαρόνια , τυριά , τον υπόλοιπο κιμά και τελευταια την μπεσαμέλ .
Είναι σε γεύση πάρα πολύ καλή και νοστιμότατη και την έκανα μια φορά που είχα αποτύχει την κρέμα καβουρντίζοντας το αλεύρι στο βούτυρο . Από τότε δεν αγχώθηκα ποτέ ξανά ...
μπραβο Σοφια μου