Παστίτσιο σε φύλλο
- 1/2 κ. φύλλο κρούστας ή για όλες τις χρήσεις,
- 1/2 κ. μακαρόνια για παστίτσιο,
- 500 γρ. κιμά,
- 1 κρεμμύδι τριμμένο,
- 1/2 φλ. χυμό ντομάτα,
- 1 ποτηράκι κρασί κόκκινο,
- 1 καρότο τριμμένο προαιρετικά,
- 1/2 κ.γλ. γαρίφαλο τριμμένο,
- 1 ξυλαράκι κανέλλα,
- 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο,
- λίγη ρίγανη,
- 1 φλ. του καφέ λάδι για τον κιμά,
- 2 φλ. τριμμένο τυρί,
- αλατοπίπερο.
- Σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και το καρότο στο λάδι,σβήνουμε με το κρασί,ρίχνουμε την τομάτα ή ντοματάκια,τα μπαχαρικά και 1 ποτήρι νερό.
- Αφήνουμε να βράσει,περίπου μισή ώρα,μέχρι να πιει τα υγρά του,κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μισό τριμμένο τυρί,ανακατεύομαι να πάει παντού,αφήνουμε να κρυώσει.
- Βράζουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε καλά. Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με τον κιμά και το υπόλοιπο τυρί.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί καλά και στρώνουμε 6 φύλλα βουτυρώνοντάς τα καλά το καθένα.
- Απάνω στα φύλλα ρίχνουμε τα μακαρόνια-κιμά-τυρί, και τελειώνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα πάλι βουτυρώνοντας ενδιάμεσα.
- Χαράζουμε σε κομμάτια το παστίτσιο και το ψήνετε για 30΄περίπου ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
- Τα υλικά είναι για ένα μέτριο ταψάκι!αν βάλουμε το ταψί της κουζίνας το μεγάλο θέλουμε περισσότερη ποσότητα κιμά,γύρω στα 700γρ. και 1 κ. μακαρόνια!!
- Επίσης αν θέλουμε φτιάχνουμε αραιή μπεσαμέλ και ανακατεύομαι μαζί με τα μακαρόνια και τον κιμά!!
Ωραία η παραλλαγή σου!!θα το φτιάξω την επόμενη φορά!!:)