Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Tremendous Leagues Dominoes Arrive Crashing Do
Balistreri 29.11.2021 6:04
Ohio Country QB Make investments Quinn Ewers Leani
Balistreri 29.11.2021 6:04
Chris Braswell Lands Purple Tide's Initially Cobra
Balistreri 29.11.2021 6:03
PFF Lists Garrett Bradbury as Vikings' Worst Draft
NsdSdsf 23.11.2021 9:35
Fresh new 3rd Quarterback Includes No NFL Wins
NsdSdsf 23.11.2021 9:34
On the lookout again upon the Detroit Lionshistori
NsdSdsf 23.11.2021 9:33
Kadarius Toney Can Assistance the Passing Activity
NsdSdsf 23.11.2021 9:31
The Washington Soccer Team 2021 draft course is in
NsdSdsf 23.11.2021 9:30
The Close of Zach Ertz's Eagles Operate Demanded i
NsdSdsf 23.11.2021 9:29
3 motives why OBJ will even now be upon the Browns
NsdSdsf 23.11.2021 9:28
George Kittle speaks around 49ersQB circumstance
NsdSdsf 23.11.2021 9:27
Kyrie 6 EP Black Red BQ4631-002
nike9595 2.11.2021 3:33
Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Παστάκια Πτι Φουρ

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Πέμπτη, 24 Σεπτέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Συστατικά
  • 80 γρ. Αμυγδαλόπαστα
  • 5 κ,σ ζεστό νερό
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 5  κρόκους
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 5  ασπράδια σε μαρέγκα
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 60 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κ,γ μπέικιν

Γέμιση

  • 100 γρ. μαρμελάδα καραμέλα
  • 100 γρ. μαρμελάδα φράουλα
  • 100 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο

Για την  κάλυψη

  • 200 γρ. αμυγδαλόπαστα
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη

 

Γλάσο

  • 500 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
  • 500 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 200 γρ. γλυκόζη
  • αν θέλουμε και χρώμα της αρεσκείας μας

Ντεκόρ

  • φιστίκια πράσινα φρέσκα, τριμμένα
  • καρύδια στην μέση κομμένα
  • ή άλλα του γούστου σας
Οδηγίες

  1. Ανάβουμε τον φούρνο στους 210 βαθμούς
  2. Στο ταψί του φούρνου βάζουμε μια λαδόκολλα
  3. Στο ζεστό νερό αναλύουμε την αμυγδαλόπαστα
  4. Χτυπάμε  τα ασπράδια με το 1/4 από την ζάχαρη σε μαρέγκα
  5. Χτυπάμε τα  ¾ της ζάχαρης με τους κρόκους και την αμυγδαλόπαστα, προσθέτουμε το αλάτι και το ξύσμα, αφήνουμε να αφρατέψει
  6. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ και το μπέικιν, το ρίχνουμε στο μίγμα αυγών και ανακατεύουμε ελαφρά, ρίχνουμε και την μαρέγκα
  7. Βάζουμε το μίγμα στο ταψί και ψήνουμε για 10 λεπτά
  8. Όταν ψηθεί το βάζουμε επάνω σε μια πετσέτα και βγάζουμε την λαδόκολλα
  9. Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 ίδια μέρη
  10. Βάζουμε σε κάθε μέρος από μια διαφορετική μαρμελάδα και τα βάζουμε το ένα επάνω στο άλλο
  11. Ζυμώνουμε την αμυγδαλόπαστα με την άχνη
  12. Στον πάγκο της κουζίνας απλώνουμε λίγη ζάχαρη άχνη, ανοίγουμε ένα φύλλο στα μέτρα από το γλυκό μας, το βάζουμε επάνω,  το τυλίγουμε σε μεμβράνη, βάζουμε ένα ξύλο για να το πατάει και το βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες
  13. Τώρα κόβουμε  το γλυκό σε κομμάτια
  14. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την μαρμελάδα  με την άχνη να πάρει βράση, ανακατεύουμε να διαλυθεί  η άχνη και ρίχνουμε την γλυκόζη
  15. Τραβάμε από την φωτιά  και με ένα ξυλάκι από σουβλάκια, σουβλίζουμε ένα από τα κομμάτια, το βουτάμε στην μαρμελάδα να καλυφθεί και το βάζουμε σε μια σίτα για να στραγγίσει
  16. Τα στολίζουμε και τα πασπαλίζουμε σύμφωνα με  το γούστο μας
  17. Βάζουμε τα παστάκια σε χαρτάκια και τα φυλάμε σε δροσερό μέρος

Σχόλια
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Σάββατο, 26 Σεπτέμβριος 2009 vote imagevote imagevote image
Δεν καταλαβα την αμυγδαλοπαστστα την βαζεις στη γεμιση η τυλιγεις τα παστακια .
Την μαρμελαδα δεν θα την αφησουμε να κρυωσει και μετα να τα βουτηξουμε μεσα ?
Ωραια θα ηταν για το γλυκακι σου και επικαλυψη με αραιωμενη βανιλια σε διαφορα χρωματα .
Σχόλιο από Bianka , Σάββατο, 26 Σεπτέμβριος 2009
Ντινα την αμυγδαλοπαστα την βαζω απο πανω για επυκαληψη
την μαρμαλαδα πρεπη να την εχουμε παντα ελαφρα ζεστη γιατι πρεπη ναι ειναι ρευστη
και αν την αφησεις να κρυωση σφιγγη και δεν μπορης να την απλωσης επανω στα παστακια λογο της γλυκοζης
Σχόλιο από Margo , Σάββατο, 26 Σεπτέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Στολιδάκια τα παστάκια σου Bianka!
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 26 Σεπτέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Έχω μια απορία, Bianka, τα τριανταφυλλάκια που έχεις επάνω στα παστάκια σου είναι από αμυγδαλόπαστα; Στολίζουν τόσο πολύ....
Σχόλιο από Bianka , Σάββατο, 26 Σεπτέμβριος 2009
ναι Ηλιανα ειναι αμυγδαλοπαστα και τα αγορασα σε κουτακι ετοιμα
http://www.schwartau-backwelt.de/produktvielfalt/produkt/52.Feine%20Dekor%20Rosen/
Μεταφορά στην κορυφή