Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Παστάκια Πτι Φουρ

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Πέμπτη, 24 Σεπτέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Συστατικά
  • 80 γρ. Αμυγδαλόπαστα
  • 5 κ,σ ζεστό νερό
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 5  κρόκους
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 5  ασπράδια σε μαρέγκα
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 60 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κ,γ μπέικιν

Γέμιση

  • 100 γρ. μαρμελάδα καραμέλα
  • 100 γρ. μαρμελάδα φράουλα
  • 100 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο

Για την  κάλυψη

  • 200 γρ. αμυγδαλόπαστα
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη

 

Γλάσο

  • 500 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
  • 500 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 200 γρ. γλυκόζη
  • αν θέλουμε και χρώμα της αρεσκείας μας

Ντεκόρ

  • φιστίκια πράσινα φρέσκα, τριμμένα
  • καρύδια στην μέση κομμένα
  • ή άλλα του γούστου σας
Οδηγίες

  1. Ανάβουμε τον φούρνο στους 210 βαθμούς
  2. Στο ταψί του φούρνου βάζουμε μια λαδόκολλα
  3. Στο ζεστό νερό αναλύουμε την αμυγδαλόπαστα
  4. Χτυπάμε  τα ασπράδια με το 1/4 από την ζάχαρη σε μαρέγκα
  5. Χτυπάμε τα  ¾ της ζάχαρης με τους κρόκους και την αμυγδαλόπαστα, προσθέτουμε το αλάτι και το ξύσμα, αφήνουμε να αφρατέψει
  6. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ και το μπέικιν, το ρίχνουμε στο μίγμα αυγών και ανακατεύουμε ελαφρά, ρίχνουμε και την μαρέγκα
  7. Βάζουμε το μίγμα στο ταψί και ψήνουμε για 10 λεπτά
  8. Όταν ψηθεί το βάζουμε επάνω σε μια πετσέτα και βγάζουμε την λαδόκολλα
  9. Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 ίδια μέρη
  10. Βάζουμε σε κάθε μέρος από μια διαφορετική μαρμελάδα και τα βάζουμε το ένα επάνω στο άλλο
  11. Ζυμώνουμε την αμυγδαλόπαστα με την άχνη
  12. Στον πάγκο της κουζίνας απλώνουμε λίγη ζάχαρη άχνη, ανοίγουμε ένα φύλλο στα μέτρα από το γλυκό μας, το βάζουμε επάνω,  το τυλίγουμε σε μεμβράνη, βάζουμε ένα ξύλο για να το πατάει και το βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες
  13. Τώρα κόβουμε  το γλυκό σε κομμάτια
  14. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την μαρμελάδα  με την άχνη να πάρει βράση, ανακατεύουμε να διαλυθεί  η άχνη και ρίχνουμε την γλυκόζη
  15. Τραβάμε από την φωτιά  και με ένα ξυλάκι από σουβλάκια, σουβλίζουμε ένα από τα κομμάτια, το βουτάμε στην μαρμελάδα να καλυφθεί και το βάζουμε σε μια σίτα για να στραγγίσει
  16. Τα στολίζουμε και τα πασπαλίζουμε σύμφωνα με  το γούστο μας
  17. Βάζουμε τα παστάκια σε χαρτάκια και τα φυλάμε σε δροσερό μέρος

Σχόλια
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Σάββατο, 26 Σεπτέμβριος 2009 vote imagevote imagevote image
Δεν καταλαβα την αμυγδαλοπαστστα την βαζεις στη γεμιση η τυλιγεις τα παστακια .
Την μαρμελαδα δεν θα την αφησουμε να κρυωσει και μετα να τα βουτηξουμε μεσα ?
Ωραια θα ηταν για το γλυκακι σου και επικαλυψη με αραιωμενη βανιλια σε διαφορα χρωματα .
Σχόλιο από Bianka , Σάββατο, 26 Σεπτέμβριος 2009
Ντινα την αμυγδαλοπαστα την βαζω απο πανω για επυκαληψη
την μαρμαλαδα πρεπη να την εχουμε παντα ελαφρα ζεστη γιατι πρεπη ναι ειναι ρευστη
και αν την αφησεις να κρυωση σφιγγη και δεν μπορης να την απλωσης επανω στα παστακια λογο της γλυκοζης
Σχόλιο από Margo , Σάββατο, 26 Σεπτέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Στολιδάκια τα παστάκια σου Bianka!
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 26 Σεπτέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Έχω μια απορία, Bianka, τα τριανταφυλλάκια που έχεις επάνω στα παστάκια σου είναι από αμυγδαλόπαστα; Στολίζουν τόσο πολύ....
Σχόλιο από Bianka , Σάββατο, 26 Σεπτέμβριος 2009
ναι Ηλιανα ειναι αμυγδαλοπαστα και τα αγορασα σε κουτακι ετοιμα
http://www.schwartau-backwelt.de/produktvielfalt/produkt/52.Feine%20Dekor%20Rosen/
Μεταφορά στην κορυφή